Vegvesenet jobber med å få skikk på rasutsatt fylkesvei i Troms - håper å være ferdig til jul

– Vi plages litt med dette prosjektet.

Foto: Statens vegvesen
22. okt. 2018 - 10:02

Det forteller byggeleder i Statens vegvesen, Isak Mathisen til veier24.

Strekningen det er snakk om ligger på øya Rolla i Ibestad kommune i Troms. Den har vært stengt for trafikk siden april i år, og har vist seg å være et komplisert utbedringsprosjekt, som skal gjøre veien halvannen meter bredere. 

Ras forsinket prosjektet

Opprinnelig skulle prosjektet blitt ferdig denne uka, men 6. september gikk det et ras ned mot veien. I alt var det bevegelse i mellom 15 og 20.000 kubikk med stein. I alt berørte raset en strekning på omlag 400 meter. 

Arbeidet foregår på øya Rolla i Troms. Illustrasjon: Google Maps

– Det er bratt og ulendt terreng med mye ustabile masser. Vi håper å kunne bli ferdig til jul, men det er ennå for vanskelig å si helt sikkert, forklarer Mathisen. 

For å få bukt med problemet, ble det bestemt at massene skal sprenges ned, og forrige uke gikk første salve. Nå jobbes det med å rydde området, før neste salve sprenges denne uka. 

Ekstra ferge

Strekningen som nå utbedres er på 1,5 kilometer, og har som nevnt vært stengt siden april. Ifølge byggelederen har det ikke vært mulig å la trafikken passere. 

– Det er rett og slett livsfarlig. Derfor er det satt opp et midlertidig fergeleie på Breivoll, slik at ferga som går mellom Harstad, Sørrollnes og Breivoll. 

Dette arbeidet er en del av utbedringsprosjektet «Fv. 848 Ytre Forså-Sørrollnes», og to delstrekninger er allerede utbedret. 

Det er Contexo som er entreprenør på prosjektet, og Statens vegvesen er byggherre på vegne av Troms fylkeskommune.

LES OGSÅ: Nasjonal rassikringsgruppe: – Med disse bevilgningene er vi ikke i mål før tidligst 2040

LES OGSÅ: – Vi har snakket for døve ører

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.