Her legges Norges jevneste asfalt

Stange Asfalt er nylig ferdig med et av sine mest krevende oppdrag: Å legge ny asfalt på dragracingbanen ved Gardermoen.

På Gardermoen Raceway oppnår de raskeste bilene en hastighet på 300 til 400 kilometer i timen, ja, banerekorden er på hele 514 km/t. De fleste vil forstå at det dermed stilles ekstreme krav til overflatejevnheten. Nivåavviket skal maksimalt være to millimeter over fire meters lengde.

-Vi legger tre asfaltsjikt. Først retter vi opp med flere lag av AG11-asfalt. Deretter et bindlag med fire centimeter AB16, og på toppen et slitelag med fire centimeter AB11 PMB, forteller Erik Wollebæk i Stange Asfalt.

For å klare kravene til jevnhet og få jevn framdrift bruker vi feeder, og har leid inn det beste utstyret som er å få tak i, forteller han.

For å sikre nøyaktighet og kvalitet leide firmaet inn utlegger og feeder via Vögele-importør Wirtgen. Utleggeren er en Vögele Super 1900-3i belteutlegger og feederen en Vögele MT 3000-2 offset-feeder, som forøvrig er innleid fra Velde på Jæren spesielt for dette formålet.

I løpet av en drøy uke la firmaet cirka 7000 tonn asfalt på en bane som er 18,5 meter bred og 1,2 kilometer lang. De 402 første meterne er selve banen, resten er bremsestrekning.

Forsiden akkurat nå