Første del av videoen er filmet fra bil, mens siste del viser strekningen fra lufta. Video: UFO2/Statens vegvesen

Bli med på kjøretur på den nye E6-strekningen i Trøndelag - Ketil Solvik-Olsen klippet snora i dag

Se video i vinduet over.

I juni ble det satt trafikk på den fem kilometer lange strekningen mellom Vassmarka og Ronglan i tidligere Nord-Trøndelag. 

Tirsdag var det offisiell åpning med celebert besøk av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. 

Satt i trafikk

Det var det lokale Levanger-firmaet Fiborg & Sellæg Maskin som vant oppdraget med en tilbudspris på 121,3 millioner kroner. 

Anleggsarbeidet har pågått siden mai 2016, og det var satt av 210 millioner kroner til prosjektet. Statens vegvesen melder nå at prislappen endte på 190 milloner. 

Prosjektleder Gunleik Hoffman fortalte tidligere i sommer at de under den to år lange anleggsperioden ikke har hatt noen skader med fravær. 

Totalt har det gått med cirka 60.000 arbeidstimer totalt, med en snittbemanning på 17 personer. 

Imidlertid har det vært krangel i kulissene mellom hovedentreprenøren og sprengningsfirmaet YT Kalk. Uenighetene havnet i retten, og det endte med at hovedentreprenøren gikk seirende ut

Nye Veier bygger sørover

Dette er det første store prosjektet som nå er ferdig på Strekningen mellom Stjørdal og Steinkjer. 

Nye Veiers gigantprosjekt i området strekker seg fra Kvithammer (rett nord for Stjørdal) og kobles på prosjektet Vassmarka-Ronglan.

Dette prosjektet har en prislapp på 4,5 milliarder kroner, og konkurransen lyses ut snart. I tillegg jobber Statens vegvesen med strekningen mellom Ronglan og Mære (rett sør for Steinkjer).

LES OGSÅ: Konkurransegrunnlaget for E6 mellom Kvithammer-Åsen legges ut om to uker

Forsiden akkurat nå