Vestland skal ruste opp veier for 325 mill over 3,5 år 
(Illustrasjonsfoto: Bjørn Olav Amundsen)

Vestland skal ruste opp veier for 325 mill over 3,5 år 

Fylket har lyst ut tre nye rammeavtaler.

Vestland fylke skal inngå noen parallelle rammeavtaler for mindre anleggsarbeid på og langs fylkesveier. Det kan være snakk om nyanlegg og/eller oppgradering/vedlikehold av eksisterende anlegg.

Fylket lyser ut tre rammeavtaler for såkalte mindre vegtiltak:

Rammeavtalen for Bergen, Osterøy og Bjørnafjorden er den klart største. Her er det samlede anslåtte behovet på 234,5 millioner kroner for de 3,5 årene. Totalt er det snakk om 28 oppdrag til totalt rundt 67 millioner kroner i året.

Her holder fylket digital tilbudskonferanse 3. mai.

I Askøy og Øygarden skal det anslagsvis brukes rundt 49 millioner norske kroner samlet for hele rammeavtalen på 3,5 år. Fem prosjekter til en samlet pris av rundt 14 millioner  kroner er antatt bevilget hvert år.

Fylket gjennomfører digital tilbudskonferanse for denne konkurransen 4. mai.

Så rammeavtalen for Alver, Austrheim, Fedje, Masfjorden, Modalen, Gulen og Høyanger sør. Estimert totalbehov er på rundt 42 millioner norske kroner for 3,5 år. Årlig blir det rundt fem oppdrag til totalt 12 millioner kroner eller så.

Tilbudskonferanse gjennomføres digitalt 5. mai. 

Sluttdato for samtlige avtaler er årsskiftet 2023/24, men Vestland fylkeskommune har opsjon på å forlenge avtalene med ytterligere 1+1 år på uendrede vilkår.

Tilbudsfrist for de tre konkurransene er 19. mai.

Les også

Forsiden akkurat nå