Denne mørke alléen med plass til én bil i bredden har status som fylkesveg 122. Fire entreprenører vil utvide den. (Foto: Google)
Denne mørke alléen med plass til én bil i bredden har status som fylkesveg 122. Fire entreprenører vil utvide den. (Foto: Google)

Vestafjell lavest i Fusa

Vestafjell fra Bergen har gitt det laveste av fire anbud på utbedring av en fylkesveg i Fusa. 39,013 millioner kroner vil bergenserne ha for jobben. Nr. to ligger 3,4 prosent høyere.

H. Ådland fra Holmefjord i Fusa holder andreplassen med et anbud på 40,346 mill. Vassbakk & Stol er nr. tre med 41,367 mill. Fjerde og siste anbyder er Gunnar Røsseland Entreprenørforretning fra Kvinnherad, som trolig er sjanseløs med 52,755 mill.

Fusa kommune ligger sørøst for Bergen. Strekningen som skal utbedres er 2,5 km lang. Den inngår i fylkesveg 122 langs østsiden av Fusafjorden.

Strekningen har bare ett felt. Nå skal den få ett til. Ny totalbredde blir 7,5 meter. Innen 1. desember 2015 må jobben være gjort. Tilsynelatende en romslig byggetid, men den som får kontrakten, får nok å gjøre.

Over en strekning på ca. 100 meter går fylkesvegen gjennom et område med kvikkleire. På to strekninger er det oppsprukket fjell ovenfor vegen. Den ene strekningen er 100 meter lang. Her skal det utføres bergsikring. Den andre er 230 meter lang. Her skal vegen flyttes og ny trasé etableres på fyllinger.

Store rystelser kan ikke aksepteres i området hvor fyllingene skal legges. Sprenges eller meisles blir derfor ikke tillatt. Murfot for fyllingene og eventuell fortanning må støpes.

Arbeidet må utføres mens trafikken går på fylkesveg 122. Det er ingen omkjøringsmuligheter.

 

 

Forsiden akkurat nå