Bauma er et populært reiemål for mange norske aktører som driver med anleggsmaskiner i en eller annen form.a
Bauma er et populært reiemål for mange norske aktører som driver med anleggsmaskiner i en eller annen form.a (Foto: Bauma)

Bauma:

Verdens største maskinmesse utsettes til høsten 2022

Opprinnelig skulle Bauma holdes fra 4. til 10. april 2022, men nå melder Messe München at tidspunktet er flyttet til 24. til 30. oktober 2022.

Etter tunge og vanskelige overveiinger har Messe München besluttet å skyve på det store arrangementet et halvt år, fra våren til høsten til neste år. Det skjer emd hensyn til de lange planleggingstidene for både utstillere og arrangør på en så stor messe som dette, og avgjørelsen måtte tas nå, mens strenge koronatiltak fortsatt preger det meste av verden.  

Les også

Opprinnelig skulle Bauma holdes fra 4. til 10. april 2022. Og til tross for pandemien var både industriens respons og bookingnivået overraskende høyt, melder den tyske messearrangøren.

– Sammen med våre kunder var det en økende erkjennelse at tidspunktet i april innebar for mange usikkerheter med tanke på den globale pandemien. Den rådende oppfatningen var at det for tiden er vanskelig å vurdere om verdensomspennende reiser - som er avgjørende for suksessen til messen - vil være skje uhindret igjen innen ett år, skriver Messe München i en pressemelding.

Spesielt globale utstillere, som forventer at kunder fra hele verden skal delta på Bauma og foreta tilsvarende høye investeringer i standkonstruksjon, logistikk og hotellkapasitet, foreslo en utsettelse. De så den avgjørende fordelen med messen - nemlig å samle hele bransjen og være et knutepunkt for alle markeder - som å være i fare hvis april ble opprettholdt som tidspunkt.

Bauma er verdens største messe for maskiner og utstyr for anleggsbransjen, og hadde da den sist ble arrangert i 2019 over 600 000 besøkende. 3 684 utstillere fra hele verden var på plass i München på et areal på i alt 614 000 kvadratmeter.

Les også

Forsiden akkurat nå