Velde Asfalt har kapret en rekke asfaltkontrakter i år.
Velde Asfalt har kapret en rekke asfaltkontrakter i år. (Foto: Velde)

Velde kaprer ny kontrakt: Skal levere 130.000 tonn asfalt til Nye Veier-prosjekt

Og skal dermed legge all asfalten på ny firefeltsvei mellom Kristiansand og Mandal.

I vår ble det klart at Velde skal levere 250.000 tonn asfalt til ny E39 mellom Kristiansand og Mandal de neste tre årene.

Nå har Velde kapret ytterligere en E39-kontrakt: Strekningen Mandal øst-Mandal by, hvor Hæhre er hovedentreprenør. Volumet er anslått til 130.000 tonn. Avisa Lindesnes, som omtalte saken først, skriver at kontrakten er i 100-millionersklassen.

Avdelingsleder for Velde Asfalt avdeling Agder, Bjarne Nøding. Foto: Velde

Avdelingsleder Bjarne Nøding ved Velde Asfalt i Mandal ønsker ikke å bekrefte eller kommentere noen kronesum, men bekrefter overfor Veier24 at det er snakk om rundt 130.000 tonn.

– Vi er kjempefornøyd med å lande en slik kontrakt. Nå skal vi levere asfalt til hele strekningen fra Kristiansand til Mandal, sier Nøding til Veier24.

Velde skal begynne så smått allerede i år med å levere asfalt til E39 Mandal øst-Mandal by, men det største volumet skal legges i 2021. Alt er planlagt levert fra verket på Gismerøya i Mandal.

– Vi vurderer om vi skal hente inn et verk til hit til Mandal. Med to asfaltverk i drift bør vi kunne produsere rundt 400 tonn i timen, sier Nøding til Veier24. 

Les også

Forsiden akkurat nå