Velde etablerer seg med ny asfaltfabrikk på Haugalandet

Velde etablerer seg med ny asfaltfabrikk på Haugalandet

Velde utvider sin asfaltvirksomhet med ny asfaltfabrikk i Gismarvik Havn i Haugaland Næringspark.

I 2017 kjøpte Velde bedriften Røyksund Asfalt AS, som tilbyr tjenester innen asfaltlegging og fresing. Nå tar de steget videre og etablerer ny asfaltfabrikk på Haugalandet. Dette er et helt nytt asfaltverk som skal leveres av Amomatic i Finland.

Gjenvinningsfabrikk

Velde, som har vært en forgangsbedrift innen gjenbruk av asfalt, har derfor investert i et anlegg som har mulighet for tilsetting av asfaltgranulat som gir en mer miljøvennlig asfalt. Produksjonen forventes å være i drift i løpet av høsten 2018.

Samtidig med denne nye investeringen foretar de en navneendring for Røyksund Asfalt AS til Velde Asfalt Haugalandet AS. 

 

Kjøper Lemminkainen-anlegget på Forus

Videre er det klart at Velde har inngått avtale med YIT Norge (tidligere Lemminkäinen) om å overta visse aktiver og kontrakter knyttet til YITs tidligere virksomhet på Forus.

Det var flaggheising på Forus da Velde overtok det tidligere Lemminkainen-anlegget. Foto: Velde

Med det kjøpet vil Velde disponere to asfaltanlegg i regionen, som ifølge selskapets nettsider vil gi dem både større fleksibilitet og tilgang til et backup produksjonsanlegg. 

 

Sikret seg to statskontrakter

Statens vegvesens anbudsrunde for asfaltkontrakter i år ga Velde Asfalt uttelling på to viktige oppdrag, som tilsammen representerer et volum på 85 000 tonn.

Den ene er i sørfylket på 37.000 tonn asfalt, primært på fylkesveier, samt én i nordfylket på 48.000 tonn, og gjelder både riks- og fylkesveier.

Det er første gang at Velde skal levere til Statens vegvesen i Nordfylket, og dette er nok noe av bakgrunnen for at selskapet etablerer egen fabrikk på Haugalandet.

Forsiden akkurat nå