Förbifart Stockholm er et av Sveriges største samferdselsprosjekter.
Förbifart Stockholm er et av Sveriges største samferdselsprosjekter. (Illustrasjon: Thomas Øhrling, Forbifart Stockholm)

Entreprenør ble sparket fra Förbifart Stockholm

Veidekke skal sikre halvferdig tunnelprosjekt utenfor Stockholm

Leid inn for å sikre og rydde etter at italiensk entreprenør fikk sparken fra Förbifart Stockholm.

Veidekke har fått i oppdrag å sluttføre forsterkningsarbeider, transportere bort masser, komplettere dokumentasjon og asfaltere i tunnelprosjektene ved Lovøn utenfor Stockholm, skriver svenske Entreprenad.

Oppdraget er anslått til rundt 100 millioner svenske kroner.

Veidekkes arbeid skal sikre at den eller de nye, framtidige entreprenøren(e) som skal overta milliardprosjektet kommer til en sikker, velfungerende og godt vedlikeholdt arbeidsplass.

Det var i mars det svenske Trafikverket hevet to kontrakter som konsortiet Lovön Samverkan hadde med blant annet å drive to veitunneler i det enorme vegprosjektet Förbifart Stockholm.

En av de italienske entreprenørene som ble sparket har nylig krevd 840 millioner i erstatning fra Trafikverket.

Seks måneders kontrakt 

Veidekkes oppdrag med å rydde opp i de to tunnelene og i dagsonene er beregnet til å ta seks måneder, med mulighet for forlengelse.

Trafikverket håper å kunne få inn nye tilbud på de resterende arbeidene i de to tunnelkontraktene i september, og at nye kontrakter er signert rundt årsskiftet, ifølge Entreprenad.

Forsiden akkurat nå