Veidekke kjøper hele Hallingdal Bergboring og skal danne nytt selskap
(Foto: Hallingdal Bergboring)

Veidekke kjøper hele Hallingdal Bergboring og skal danne nytt selskap

Vil slå sammen selskapet med Kynningsrud.

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om kjøp av de resterende 51 prosentene i Hallingdal Bergboring fra Fjellberg Eiendom AS, skriver Veidekke i en pressemelding.

Veidekke vil deretter fusjonere det sammen med Kynningsrud Fundamentering for å etablere et felles selskap. Det nye selskapet eies 87,5 prosent av Veidekke Entreprenør og 12,5 prosent av familieselskapet Fjellberg Eiendom AS i et strategisk partnerskap, heter det i meldingen.

Les også

«Samle spesialistkompetanse»

– Vi ønsker å samle spesialistkompetanse, erfaring og kapasitet innen fundamentering i de to selskapene for å gi oss økt konkurransekraft til å konkurrere om de stadig større anleggsoppdragene. Vår ambisjon er å bli en solid markedsleder og totalleverandør i bransjen, sier Martin Gadd, direktør for Spesialenheter i Veidekke Infrastruktur, i meldingen.

Veidekke eier fra før 100 prosent av Kynningsrud Fundamentering og 49 prosent av Hallingdal Bergboring. Oppkjøpet av de resterende 51 prosent av Hallingdal Bergboring gjør det mulig å slå sammen de to.

Les også

Navnet er ikke klart

Navnet på det nye selskapet er ikke bestemt. Det blir klart etter at oppkjøpet og fusjonen er gjennomført.

– Transaksjonen og etableringen av det nye selskapet forventes ferdigstilt rundt årsskiftet, forutsatt tilfredsstillende resultat i en forenklet selskapsgjennomgang samt godkjennelse fra Konkurransetilsynet, sier Gadd ifølge meldingen.

Konkurransetilsynet opplyste tidligere i dag at Veidekke Entreprenør AS var i gang med å øke sin eierandel i Hallingdal Bergboring AS til 87,5 prosent og dermed overta kontrollen over Hallingdal Bergboring.

Det nye selskapet skal ledes av Martin Gadd. Lederne i de to selskapene, Erling Omre fra Kynningsrud Fundamentering og Geir Veslegard fra Hallingdal Bergboring, blir begge med i ledergruppen i det nye selskapet.

Les også

Forsiden akkurat nå