VEIDEKKE

Veidekke kjøper hele Hallingdal Bergboring og skal danne nytt selskap

Vil slå sammen selskapet med Kynningsrud.

2. des. 2020 - 18:24

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om kjøp av de resterende 51 prosentene i Hallingdal Bergboring fra Fjellberg Eiendom AS, skriver Veidekke i en pressemelding.

Veidekke vil deretter fusjonere det sammen med Kynningsrud Fundamentering for å etablere et felles selskap. Det nye selskapet eies 87,5 prosent av Veidekke Entreprenør og 12,5 prosent av familieselskapet Fjellberg Eiendom AS i et strategisk partnerskap, heter det i meldingen.

Flere selskaper kjemper om konkurrerer om å få kontrakten for fylkesveiene i Nordland . Bildet er ment som illustrasjon-
Les også

Nordland: Fem firmaer kjemper om kontrakt til 500 millioner

«Samle spesialistkompetanse»

– Vi ønsker å samle spesialistkompetanse, erfaring og kapasitet innen fundamentering i de to selskapene for å gi oss økt konkurransekraft til å konkurrere om de stadig større anleggsoppdragene. Vår ambisjon er å bli en solid markedsleder og totalleverandør i bransjen, sier Martin Gadd, direktør for Spesialenheter i Veidekke Infrastruktur, i meldingen.

Veidekke eier fra før 100 prosent av Kynningsrud Fundamentering og 49 prosent av Hallingdal Bergboring. Oppkjøpet av de resterende 51 prosent av Hallingdal Bergboring gjør det mulig å slå sammen de to.

Stokke bru ved Leirvika. Den gamle stålrørskulverten skal skiftes ut med plass-støpt betongkulvert.
Les også

Her på gamle E39 skal Vegvesenet bygge ny bru før veien blir kommunal

Navnet er ikke klart

Navnet på det nye selskapet er ikke bestemt. Det blir klart etter at oppkjøpet og fusjonen er gjennomført.

– Transaksjonen og etableringen av det nye selskapet forventes ferdigstilt rundt årsskiftet, forutsatt tilfredsstillende resultat i en forenklet selskapsgjennomgang samt godkjennelse fra Konkurransetilsynet, sier Gadd ifølge meldingen.

Konkurransetilsynet opplyste tidligere i dag at Veidekke Entreprenør AS var i gang med å øke sin eierandel i Hallingdal Bergboring AS til 87,5 prosent og dermed overta kontrollen over Hallingdal Bergboring.

Det nye selskapet skal ledes av Martin Gadd. Lederne i de to selskapene, Erling Omre fra Kynningsrud Fundamentering og Geir Veslegard fra Hallingdal Bergboring, blir begge med i ledergruppen i det nye selskapet.

Jørgen Porsmyr (f.v.) og  Jimmy Bengtsson legger frem gode tall, men de to er ikke fornøyd med en margin på 3,6 prosent.
Les også

Svak økning for Veidekke: – Vi er ikke fornøyd

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.