NYHETER

Veidekke kan få kjempejobb i Bodø

Fire norske og to utenlandske entreprenører ha gitt anbud på de største oppdraget i Bypakke Bodø. Veidekke vil ha 893,5 millioner kroner for jobben. Det holder til en ledelse på 4,3 prosent.

Illustrasjonen viser østre ende av den 2,8 km lange tunnelen på Hunstadmoen like øst for Bodø. (Ill.: Statens vegvesen)
Illustrasjonen viser østre ende av den 2,8 km lange tunnelen på Hunstadmoen like øst for Bodø. (Ill.: Statens vegvesen)
2. des. 2014 - 13:24

Nærmeste Veidekke ligger det østerrikske firmaet PORR med et anbud på 932 mill. De øvrige anbyderne er AF Gruppen (978,2 mill.), Implenia (1 027,3 mill.), Leonhard Nilsen & Sønner (1 039,8 mill.) og det spanske firmaet Aldesa (1 096,8 mill.).

Oppdraget omfatter anlegg av 3,5 km av framtidig riksveg 80 like øst for Bodø sentrum. Vegen får fire felt. 2,8 km skal gå i tunnel. Hvert av tunnelløpene får profil T 9,5. Deler av traséen går under bebyggelse. Her blir det stilt store krav til rystelser og vannlekkasjer og byggherren forutsetter systematisk injisering.

Støpt av portaler inngår i oppdraget. Det samme gjør etablering av tre tekniske bygg og en pumpestasjon med nødbasseng. Det siste er nødvendig fordi tunnelen får et lavbrekk.

I oppdraget inngår også tilknytninger til det øvrige vegnettet med rundkjøring og ramper, omlegging og av lokale veger, kabler og VA-ledninger og etablering av midlertidige anlegg for trafikkavvikling.

Det meste av elektroinstallasjoner blir satt ut som en egen entreprise.

Høsten 2018 skal anlegget være klart til bruk.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.