NYHETER

Veidekke innfører krav om ryggekamera

Veidekke Entreprenør innfører krav om at alle kjøretøy og maskiner over 7,5 tonn må ha ryggekamera på Veidekkes bygge- og anleggsprosjekter.

HMS- og miljøsjef Steinar Stake i Veidekke Entreprenør.
HMS- og miljøsjef Steinar Stake i Veidekke Entreprenør.
8. des. 2015 - 08:45

Veidekke Entreprenør innfører krav om at alle kjøretøy og maskiner over 7,5 tonn må ha ryggekamera på Veidekkes bygge- og anleggsprosjekter.- Vi har dessverre hatt for mange uønskede hendelser forbundet med store kjøretøy og rygging i vår bransje. Ryggekamera skal bidra til økt sikkerhet, sier HMS- og miljøsjef Steinar Stake i Veidekke Entreprenør.

 

Fra dødsulykke til nestenulykker

I Veidekkes avvikssystem har vi registrert flere hendelser relatert til rygging med anleggsmaskiner og store kjøretøy. Dette fordeler seg på hele skalaen fra dødsulykke til nestenulykker.

Dette skjer ikke bare hos Veidekke: Arbeidstilsynet presenterte i oktober rapporten «Skader i bygg og anlegg: Utvikling og problemområder» som bl.a. belyser flere av bransjens utfordringer med store kjøretøy og maskiner på en grundig måte.

 

Først ute med krav

- Vi er den første store entreprenøren som innfører dette kravet, og håper at resten av bransjen vil gjøre det samme. Vi har snakket med Maskinentreprenørenes Forening (MEF) og våre største leverandører, som alle er positive til tiltaket som et viktig bidrag til økt sikkerhet på våre bygge- og anleggsplasser, avslutter Steinar Stake.

  • Kravet gjelder for alle nye maskiner som kjøpes fra 01.01.2016
  • Kravet gjelder for alle kontrakter som inngås med underentreprenører fra 01.01.2016
  • For kontrakter som er inngått før denne dato må det tas en dialog i hvert enkelt prosjekt med mål å innføre kravet innen 30.06.2016
  • Alle vareleverandører skal ha ryggekamera på sine biler senest 30.06.2016
  • Tiltaket kommer i tillegg til eksisterende krav om akustisk ryggesignal, og det gjelder også for tilhengere
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.