Veidekke gjør endringer i konsernledelsen

Endringene i konsernstrukturen kommer som følge av salget av Veidekkes eiendomsvirksomhet og etableringen av Veidekke Infrastruktur. Etter disse endringene er Veidekke en rendyrket entreprenør.

Jimmy Bengtsson ble utnevnt til ny konsernsjef for Veidekke ASA i mai 2019.
Jimmy Bengtsson ble utnevnt til ny konsernsjef for Veidekke ASA i mai 2019. Foto: Bård Gudim, Veoidekke
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. sep. 2020 - 14:50

– Veidekke har i det siste året gjennomført viktige endringer i konsernstrukturen og er nå en rendyrket entreprenør. Endringene vi gjør i konsernledelsen vil styrke Veidekke på viktige områder. Flere ledere går inn i nye posisjoner, der deres kompetanse og erfaring kan utnyttes på felter som har stor strategisk betydning, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en melding fra selskapet.

I tillegg til at Jørgen Wiese Porsmyr har overtatt som konserndirektør for økonomi og finans (CFO), er det gjort følgende endringer i konsernledelsen:

  • Terje Larsen blir konserndirektør for risikoledelse og IT. Larsen var tidligere konserndirektør for økonomi og finans.
  • Anne Thorbjørnsen blir fast medlem i konsernledelsen, som konserndirektør for HR og HMS.
  • Kristina Andreasson blir konserndirektør for kommunikasjon og merkevare. Andreasson har til nå vært markeds- og kommunikasjonssjef i Veidekke Sverige.
  • Lars Erik Lund blir konserndirektør for strategi og bærekraft. Lund har til nå vært konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsrelasjoner.

Veidekkes konsernstruktur vil fortsatt ha fire operative linjeorganisasjoner; Veidekke Bygg, Veidekke Infrastruktur, Veidekke Sverige og Hoffmann.

  • Hans Olav Sørlie fortsetter som konserndirektør og leder av Veidekke Bygg i Norge.
  • Øivind Larsen fortsetter som konserndirektør og leder av Veidekke Infrastruktur, som omfatter anleggs- og industrivirksomhetene i Norge.
  • Mats Nystrøm fortsetter som konserndirektør og leder av Veidekke Sverige.
  • Veidekkes virksomhet i Danmark ledes av Torben Bjørk Nielsen, som vil rapportere direkte til konsernsjef Jimmy Bengtsson og vil delta i møter med konsernledelsen på strategiske temaer.

– Den nye konsernledelsen utfyller hverandre godt. Som team oppfyller de tre ønsker jeg har hatt for de kommende årene: De bidrar med høy kompetanse og ulike erfaringer, de trives med å jobbe sammen, og – aller viktigst – de har evne til å oppnå det vi ønsker med den nye konsernstrukturen, avslutter Bengtsson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.