Veidekke Entreprenør krever prekvalifisering

Som et ledd i kampen mot useriøse aktører i bygg- og anleggsmarkedet har Veidekke Entreprenør besluttet at alle underentreprenører som kontraheres etter 1. mars skal være prekvalifisert etter egne strenge kriterier.

Redaksjonen Våre Veger
24. feb. 2016 - 13:28
Sammen med økt adgangskontroll og strenge krav til prekvalifisering ønsker vi å gjøre det lettere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør AS. <i>Foto: Veidekke</i>
Sammen med økt adgangskontroll og strenge krav til prekvalifisering ønsker vi å gjøre det lettere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør AS. Foto: Veidekke

- Bygg- og anleggsnæringen har dessverre hatt et innslag av useriøse aktører som ødelegger for hele bransjen. Dette er selvsagt totalt uakseptabelt og noe vi gjør alt vi kan for å unngå. Derfor innførte Veidekke for to år siden krav til maksimum to ledd underentreprenører på våre prosjekter. Sammen med økt adgangskontroll og strenge krav til prekvalifisering ønsker vi å gjøre det lettere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør AS.

 

Felles leverandørregister

Veidekkes løsning for prekvalifisering er utviklet gjennom StartBANK. Dette er et felles leverandørregister for innkjøpere innenfor blant annet bygg- og anleggsbransjen, med informasjon om leverandørenes forsikringer, standarder for samfunnsansvar, HMS- og kvalitetsstandarder, sikkerhetserklæringer og økonomiske tall.

I tillegg omfatter løsningen informasjon fra pålitelige tredjeparter som Brønnøysundregistrene, Arbeidstilsynet, Skattedirektoratet, Dun & Bradstreet og Direktoratet for byggkvalitet (sentral godkjenning).

 

Strengere enn StartBANK

Veidekkes prekvalifiseringskriterier er strengere enn kravene som stilles for å bli registrert i StartBANK. Dette går på finansiell rating, revisoranmerkninger, opplastede forsikrings­dokumenter, skatteattest og fullmakt for mva. Gjennom den nye ordningen får Veidekke nå en felles plattform der hele organisasjonen har tilgang til de samme opplysningene om alle underentreprenører.

I tillegg muliggjør systemet deling av informasjon etter gjennomførte påse-kontroller.

 

Kravet om prekvalifisering gjelder også for Veidekke Entreprenørs datterselskaper.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.