Tretten bru kollapset 15. august i år.
Tretten bru kollapset 15. august i år. (Foto: Erik Larstuen/Statens vegvesen)

Vegvesenet varsler full stopp i bygging av trebruer

Sju av ni kontrollerte trebruer har ikke god nok bæreevne. Nå varsler Vegvesenet en grundig gjennomgang av regelverk og rutiner for bygging av trebruer.

  • Tretten bru
  • Endret

Dagen etter brukollapsen på Tretten den 15. august ble 14 andre tilsvarende trebruer stengt. Vegvesenet har nå kontrollert ni trebruer og fastslår at sju av disse ikke har god nok bæreevne, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Gjennomgangen så langt har avdekket ulike avvik knyttet til prosjektering og utførelse for flere av bruene, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

Bruene holdes stengt inntil videre.

– Selv om vi ikke er ferdig med gjennomgang av alle bruene og oppsummeringen av funnene, så var det riktig beslutning å stenge disse bruene, sier Karbø.

– Vi går nå gjennom rapportene for å oppsummere funnene og hva de vil ha å si for framtidig regelverk og bruk av slike bruer. Men endelige konklusjoner kan vi ikke trekke før Statens havarikommisjon har konkludert om årsaken til kollapsen av Tretten bru, sier Karbø.

Den nye brua over Tunna på riksvei 3 nord for Tynset var opprinnelig planlagt som trebru. I forrige uke kunne Vegvesenet opplyse om at Tretten-ulykken har satt en stopper for disse planene. Utover det foreligger det per i dag ingen planer om trebruer til bilbruk på offentlig vei.

Ingen nye trebruer av denne typen bli godkjent av Vegdirektoratet.

(©NTB)

Les også

Forsiden akkurat nå