DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Vegvesenet varsler full gjennomgang av sin kontraktsstrategi

Store endringer med regionreform og omorganisering gjør det nødvendig å gjennomgå hele kontraktsstrategien i Statens vegvesen, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet.

Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet
Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet Foto: Bjørn Olav Amundsen
5. mars 2019 - 11:07

En artikkel i siste utgave av Våre Veger omhandler urolighetene som markedet for driftskontrakter preges av. Her varsler lederen for anleggsvirksomheten i Statens vegvesen full gjennomgang av etatens kontraktsstrategi. I artikkelen pekes det på at store entreprenører går med underskudd, mens andre er i ferd med å trekke seg ut av markedet. 

– Lønnsomhet er en forutsetning for et velfungerende marked, sier avdelingsdirektør i Vegdirektoratet, Bettina Sandvin, i en kommentar til Våre Veger.

– Et velfungerende marked er viktig

– Statens vegvesen har både et ansvar og en egeninteresse av å utvikle et velfungerende marked, da dette gir god konkurranse og god utnyttelse av offentlige midler. At aktørene oppnår lønnsomhet er en forutsetning for et velfungerende marked, sier hun.

Bettina Sandvin forteller at siden Statens vegvesen startet å konkurranseutsette drift av vegnettet tidlig på 2000-tallet, har både kontraktene og markedet vært i en kontinuerlig utvikling. I det store og hele mener hun at driftskontraktene har fungert bra i disse årene.

Inviterer bransjen til dialog og samspil

– Vi står nå ovenfor store endringer med regionreform og omorganisering. I den forbindelse er det nødvendig å gjennomgå hele kontraktstrategien, herunder også selve utformingen av driftskontraktene. I det kommende arbeidet med å utvikle driftskontraktene, er det naturlig å invitere bransjen til dialog og samspill.

– Vi har ikke fastsatt tidspunktet for en slik dialog enda, men den vil trolig starte i løpet av høsten 2019, forteller Bettina Sandvin til Våre Veger.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.