Slik så Skjeggestadbrua ut etter den første sprengningen. Onsdag sprenges den siste delen av det sørgående løpet. Bakerst i bildet er det nordgående løpet, som trolig fortsatt kan brukes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Slik så Skjeggestadbrua ut etter den første sprengningen. Onsdag sprenges den siste delen av det sørgående løpet. Bakerst i bildet er det nordgående løpet, som trolig fortsatt kan brukes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix (Bilde: Junge, Heiko)

Vegvesenet sprengte resten av Skjeggestadbrua

Hele den sørgående delen av Skjeggestad bru, som kollapset i februar, er nå sprengt. Statens vegvesen håper at det nordgående løpet kan åpnes for trafikk til sommeren.

  • Nyheter

Fakta om Skjeggestad bru

* Bygd i 1998 i forbindelse med E18 Gutu – Hellandprosjektet og tatt i bruk i 2001.

* Hvert døgn kjører om lag 10.000 biler over Skjeggestad bru på E18 i Vestfold.

* Er 230 meter lang med ett løp i hver retning.

* Er en såkalt kassebru i spennbetong, en svært vanlig brutype.

* Norske bruer inspiseres hvert femte år. Skjeggestad bru ble inspisert 1. juli 2011. Neste hovedinspeksjon var planlagt i 2016.

* Mandag 2. februar brøt bruløpet i sørgående retning sammen da grunnen rundt brufundamentet skled ut. Ingen kom til skade.

* Lørdag 21. februar ble det en stor del av det sørgående løpet sprengt. Onsdag 23. mars sprenges ytterligere 70 meter. (Kilder: Statens vegvesen, NTB) (©NTB)

Holmestrand (NTB): Den første delen av det sørgående løpet ble sprengt i februar, og onsdag ble resten av løpet smadret.

Det var 2. februar at det sørgående bruløpet brøt sammen da grunnen under brufundamentet skled ut. Ingen kom til skade i hendelsen.

Også trafikken på det nordgående løpet ble stengt etter kollapsen, og bilister må fortsatt ta i bruk omkjøringsveier så lenge dette løpet er stengt.

– Vi regner med at det nordgående løpet på Skjeggestadbrua åpnes til fellesferien, sier avdelingsdirektør Ingunn Foss i Vegvesenet til NRK.

Før åpningen kan skje, skal to av fundamentene under bruløpet forsterkes. (©NTB

Forsiden akkurat nå