NYHETER

Vegvesenet sprengte resten av Skjeggestadbrua

Hele den sørgående delen av Skjeggestad bru, som kollapset i februar, er nå sprengt. Statens vegvesen håper at det nordgående løpet kan åpnes for trafikk til sommeren.

Slik så Skjeggestadbrua ut etter den første sprengningen. Onsdag sprenges den siste delen av det sørgående løpet. Bakerst i bildet er det nordgående løpet, som trolig fortsatt kan brukes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Slik så Skjeggestadbrua ut etter den første sprengningen. Onsdag sprenges den siste delen av det sørgående løpet. Bakerst i bildet er det nordgående løpet, som trolig fortsatt kan brukes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Bilde: Junge, Heiko
NTB
24. mars 2015 - 12:51

Fakta om Skjeggestad bru

* Bygd i 1998 i forbindelse med E18 Gutu – Hellandprosjektet og tatt i bruk i 2001.

* Hvert døgn kjører om lag 10.000 biler over Skjeggestad bru på E18 i Vestfold.

* Er 230 meter lang med ett løp i hver retning.

* Er en såkalt kassebru i spennbetong, en svært vanlig brutype.

* Norske bruer inspiseres hvert femte år. Skjeggestad bru ble inspisert 1. juli 2011. Neste hovedinspeksjon var planlagt i 2016.

* Mandag 2. februar brøt bruløpet i sørgående retning sammen da grunnen rundt brufundamentet skled ut. Ingen kom til skade.

* Lørdag 21. februar ble det en stor del av det sørgående løpet sprengt. Onsdag 23. mars sprenges ytterligere 70 meter. (Kilder: Statens vegvesen, NTB) (©NTB)

Holmestrand (NTB): Den første delen av det sørgående løpet ble sprengt i februar, og onsdag ble resten av løpet smadret.

Det var 2. februar at det sørgående bruløpet brøt sammen da grunnen under brufundamentet skled ut. Ingen kom til skade i hendelsen.

Også trafikken på det nordgående løpet ble stengt etter kollapsen, og bilister må fortsatt ta i bruk omkjøringsveier så lenge dette løpet er stengt.

– Vi regner med at det nordgående løpet på Skjeggestadbrua åpnes til fellesferien, sier avdelingsdirektør Ingunn Foss i Vegvesenet til NRK.

Før åpningen kan skje, skal to av fundamentene under bruløpet forsterkes. (©NTB

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.