Vegvesenet skrinlegger samkjøringsprosjekt

Et prosjekt som har kostet 45 millioner kroner, skulle få flere til å kjøre sammen. Nå er prosjektet lagt ned og appen som ble laget er avviklet.

Prosjektet «spontan samkjøring» skulle få flere til å kjøre sammen
Prosjektet «spontan samkjøring» skulle få flere til å kjøre sammen Bilde: Jarle Skoglund
NTB
26. sep. 2016 - 09:06

19. september meldte Vegvesenet at prosjektet «Spontan samkjøring» i Bergen og appen HentMEG er avviklet, ifølge Bergens Tidende.

I sluttrapporten heter det at prosjektets økonomi totalt har vært på 45,5 millioner kroner, hvorav 27 millioner er tilskudd fra eier og samarbeidspartnere og 18,5 millioner er egeninnsats.

Målet med prosjektet var å utnytte ledig setekapasitet ved å koble sammen de som tilbyr og de som ønsker et ledig bilsete gjennom appen.

– I prosjektperioden har bergensprosjektet utviklet og testet ut appen HentMEG. Når prosjektet i Bergen nå er avsluttet, vil ikke appen lenger være tilgjengelig, sier sjefingeniør Ivar Christiansen i Vegdirektoratet.

Han sier at det nå er bygget opp en betydelig kompetanse på samkjøring i Bergen og at dette er erfaring andre kan ta med videre i sin satsing på samkjøring.

– Neste fase, hvis det blir noen neste fase, skal skje i regi av i regi av Vegdirektoratet i Oslo, men vi har ikke fått noen budsjettmidler som kan ta satsingen videre, sier Christiansen.

Prosjektgruppen bak «Spontan samkjøring» besto av Statens vegvesen, Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune, Triona AS og ITS Norge. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.