Vegvesenet skal inngå kontrakt på juridisk bistand på rundt 100 millioner kroner

Byggherresiden i Statens vegvesen skal styrke den juridiske kompetansen, og engasjerer advokaterkontor i en avtale verdt mellom 60 og 120 millioner kroner

24. mai 2018 - 09:03

Juridiske feider mellom Statens vegvesen og entreprenører er blitt dagligdags. Derfor ønsker vegvesenet nå å styrke kompetansen på området. En anbudsprosess for engasjere et advokatkontor som skal bistå byggherresiden i årene som kommer, pågår nå.

Oppdraget går over to år, med mulig forlengelse på ett år, og er antatt å ha en totalkostnad på mellom 60 og 120 millioner kroner.

Ved anbudsåpning hadde følgene fem advoktaselskaper lagt inn pris som interessenter på oppdraget,  som må kunne sies å være en svært stor kontrakt innenfor dette fagområdet.

Dette er: 

  •  Advokatfirmaet Føyen Torkildsen AS 
  • Advokatfirmaet Grette AS 
  • Advokatfirmaet Haavind AS 
  • Arntzen De Besche Advokatfirma Trondheim AS 
  • Kvale Advokatfirma DA 

Siden prisene som er er gitt ved anbudsåpning er basert på timespriser, oppgis  dette ikke offentlig.

Mads Solberg Eriksen ved Vegdirektoratets seksjon for prosjekt og kontrakt, forteller til veier24 at oppdraget gjelder for Statens vegvesens virsomheter i hele landet, og at den juridiske bistanden er knyttet til anskaffelses- og kontraktsstrategier og utarbeidelsen av disse, samt løpende rådgiving innenfor anskaffelser, kontrakter og entrepriser. Noe kursing og opplæring vil også bli oppgaven til advokatkontoret som får dette store oppdraget.

– Siden det er knyttet usikkerhet rundt hvor stort behovet blir, er det et stort spenn i vårt anslag på omfaget av denne avtalen. Derfor snakker vi om at den endelige kontrakten på denne juridiske entreprisen vil ligge på mellom 60 og 120 millioner kroner, forteller Eriksen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.