PROSJEKTER

Vegvesenet skal forsterke 16 km riksvei før asfalten skal legges i 2022

Tre nye kontrakter: En strekning i Gudbrandsdalen og to i Hallingdalen skal rustes opp.

Riksvei 15 i Skjåk kommune, sør for Billingen med utsyn nordover. En av strekningene som skal rustes opp.
Riksvei 15 i Skjåk kommune, sør for Billingen med utsyn nordover. En av strekningene som skal rustes opp. Foto: Google Maps
4. mai 2021 - 05:58

– Standarden på overbygningen på disse strekningene er såpass dårlig at vi vil forsterke den før vi legger nytt dekke i 2022. Hvis ikke så vil det gå noen år, og så har asfalten krakelert i stykker på nytt, forteller seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Vegvesenet.

– Her skal vi skifte ut overbygningen, og forsterke den med nett noen steder. Andre steder vil vi kombinere med å utvide en del i bredden, slik at det blir full bredde på veien, sier han til Veier24.

Og tiltaket er lyst ut nå som en samlet konkurranse, sammensatt av tre delkonkurranser. Vegvesenet gjennomfører individuell konkurranse og tildeling av de tre entreprisene. Tilbyder kan velge å prise ett eller flere oppdrag.

Det handler om disse strekningene:

  • Riksvei 7 Hagafoss-Lien ved Geilo: Ca 3,8 km
  • Riksvei 52 Robru-Ekredammen ved Gol: Ca. 7,3 km
  • Riksvei 15 Pollfoss-Billingen ved Fossbergom i Skjåk: Ca. 4,9 km

Arbeidet beskrives som forenklet entreprenørprosjektering i samråd med byggherre, grøfting, bearbeiding av sideterreng, sprenging, stikkrenneskifting, masseutskifting, forsterkning og asfaltering opp til der underkant av bindlag inngår.

Frist for ferdigstilling: 1. november.

En delfrist gjelder: På riksvei 7 Hagafoss-Lien skal byggherren etter 15. september kunne ta inn en asfaltentreprenør for å legge opprettingslag med asfalt på strekningen.

Tilbudskonferanse blir gjennomført digitalt 12. mai.

Og frist for å gi tilbud er 7. juni.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.