Vegvesen-pensjonister frykter for Nye Veier

I et åpent brev til Vegdirektøren sier Statens vegvesens pensjonistforening i Aust-Agder at de ser med stor uro på Nye Veiers planer for E-18 strekningen Tvedestrand – Arendal.

Veilys og elv. Kveldslys. Bil i fart. Drammenselva. Mjøndalen, Nedre Eiker, Buskerud.Foto: © Bjørn-Owe Holmberg / Samfoto
Veilys og elv. Kveldslys. Bil i fart. Drammenselva. Mjøndalen, Nedre Eiker, Buskerud.Foto: © Bjørn-Owe Holmberg / Samfoto Illustrasjonsfoto: Bjørn-Owe Holmberg/Samfoto
Redaksjonen Våre Veger
13. feb. 2017 - 13:03

Vegvesen-pensjonistene ser med stor uro på  utviklingen angående standarden på nye veganlegg, etter at selskapet Nye veier har fått ansvaret for utbygging av store deler av hovedvegnettet i Norge.

De viser til at selskapet nå søker om å bygge ut E-18 strekningen Tvedestrand – Arendal uten vegbelysning mellom kryssene, og i tillegg vurderer å redusere bredden på skulder og midtrabatt.

I brevet til vegdirektør Terje Moe Gustavsen sier de det er ingen tvil om at dette både vil føre til flere ulykker og til en mye dårligere fremkommelighet i mørke, og at dette er konsekvenser som spesielt vil ramme eldre trafikanter.

-I tillegg vil vi, med utgangspunkt i vår felles erfaring som tidligere ansatte i Statens Vegvesen, påpeke de vanskelige arbeidsforhold som de som skal drifte vegen vil oppleve, når det ikke lenger er mulig å gjennomføre nattarbeid på belyst veg.

Med henvisning til ”Føre var prinsippet, anmoder pensjonistene om at dette prinsippet blir lagt til grunn også når det gjelder risikoen for dødsulykker på nye motorveger, ved at redusert standard ikke tillates.

-Vi er for øvrig forundret over at ingen fagpersoner i Statens Vegvesen har uttalt seg i denne saken, idet vi er kjent med at det, spesielt innen trafikksikkerhetsmiljøet, er en sterk uro over utviklingen, skriver pensjonistene i brevet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.