Vegdirektøren utelukker ikke utestengelse av flere entreprenører

– Sannsynligheten er absolutt til stede for at det kan komme flere slike saker, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen etter utestengelsen av entreprenørselskapet KVH AS.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen
19. apr. 2018 - 16:31

Det var i forrige uke at Statens vegvesen meldte om at de ikke godkjenner firmaet KHV AS som underleverandør inntil brudd på lønns- og arbeidsvilkår er brakt i orden. Underbetaling av ansatte og vesentlige brudd på regler for helse, miljø og sikkerhet, er årsak til reaksjonen.

Entreprenøren på sin side mener at det ikke er grunnlag for utestengelsen.

På en pressekonferanse torsdag sa vegdirektøren at dette i prinsippet er en sak mellom hovedentreprenør og underentreprenør på vegvesenets prosjekter, men at utestengelsen av firmaet står ved lag.

– Målet vårt er at aktørene i bransjen skal forholde seg til det regelverket som gjelder, og det vil vi bruke ytterligere ressurser for å kontrollere og følge opp. Dermed er sannsynligheten for at vi få flere slike saker stor, sa Terje Moe Gustavsen.

Han viste til at krimseksjonen i Statens vegvesen har mange forhold de nå følger opp, og overholdelse av tariffavtaler og bestemmelser i kontraktene er en av dem.

– En ting er lovbruddene, men aktører som holder på sånn forrykker konkurransesituasjonen i bransjen. Som statlig byggherre må vi ta et ansvar for å få ordnet opp i slike forhold. Vi er selvsagt opptatt av kostnadseffektivitet ved alle sider innen vegforvaltningen, men ikke for enhver pris, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.