Vegdirektør Terje Moe Gustavsen.
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen. (Bilde: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Vegdirektøren planlegger ny E18 helt til Asker

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen sier den nye avtalen om Oslopakke 3 ikke påvirker arbeidet med å planlegge utbyggingen av E18 til Asker.

I forhandlingene om Oslopakke 3, ble spørsmålet om strekningen fra Strand i Bærum til Asker utsatt, men Gustavsen har ingen planer om å sette planleggingen av ny veg på vent, skriver VG.

– Statens vegvesen vil fortsette arbeidet med planleggingen av resterende parsell av E18 Vestkorridoren i henholdsvis Bærum kommune og Asker kommune i tråd med tidligere fremdriftsplan, skriver Terje Moe Gustavsen i en epost til avisen.

– I den nylig inngåtte avtalen heter det: «Oslo og Akershus understreker at man på det nåværende tidspunkt, for sin del, ikke har konkludert hvordan utbyggingen (…) konkret skal gjennomføres», refererer han.

I avtalen står det også at «Oslo og Akershus anmoder Statens vegvesen om også å utarbeide alternativer for strekningen E18 Strand-Drengsrud med reduserte kostnader og som sikrer at vegkapasiteten inn til Oslo ikke øker».

Også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er innstilt på at vegen skal bygges helt til Asker.

– Min intensjon er – og har hele tiden vært – at hele strekningen bygges ut. Ettersom E18 er en statlig veg vil vi fortsette planleggingen av strekningen mellom Strand og Asker, sier Frp-statsråden. (©NTB)

Forsiden akkurat nå