Prestisjeprosjektet skal gjennomføres i løpet av 2017.
Prestisjeprosjektet skal gjennomføres i løpet av 2017. (Bilde: GAUTE BRUVIK)

Vant asfaltering av Torp Sandefjord lufthavn

Lemminkäinen Norge skal legge 75 000 tonn asfalt for Torp Sandefjord lufthavn. Prestisjeprosjektet skal gjennomføres i 2017.

- Vi er veldig glade for å ha vunnet kontrakten for asfaltering av Torp Sandefjord lufthavn, et signalprosjekt for Lemminkäinen Norge, sier Åsbjørn Skrettingland, direktør for kunde og salg i selskapet. 

Marthinsen & Duvholt er hovedentreprenør for prosjektet, som inkluderer bygging av nye skuldre, ny snuplass, etablering av nytt overvannssystem og asfaltering av hele rullebanen, som Lemminkäinen Norge har fått ansvaret for. Arbeidene starter til våren, og skal være ferdige i november 2017.

 

-Et spesialprosjekt

Asfalten, totalt 75 000 tonn, skal produseres ved Lemminkäinen Norges avdeling i Tønsberg.

- Prosjektet blir et spesialprosjekt, med lag bestående av fagpersoner med spesialkompetanse og erfaring fra asfaltering av flyplass, sier Skrettingland.

Asfaltering av flyplasser stiller store krav til logistikk, noe Lemminkäinen Norge har god erfaring med fra tidligere flyplassprosjekter. Av hensyn til flytrafikken vil arbeidene foregå på natten.

 

Logistikk blir viktig

- Vi bygger en egen prosjektorganisasjon på denne jobben, hvor logistikk vil spille en veldig viktig rolle. Vi ser frem til et godt samarbeid med både Torp Sandefjord lufthavn og Marthinsen & Duvholt, sier Skrettingland.

Forsiden akkurat nå