Torgeir Vaa har fått ITS-prisen for 2019.
Torgeir Vaa har fått ITS-prisen for 2019. (Foto: ITS Norge)

ITS-prisen 2019

Vaa fikk ITS-prisen: – Han har gitt flere mot til å satse i et umodent marked

Vegvesenets ITS-pioner hylles av ITS-Norge.

Torgeir Vaa fra Statens vegvesen er tildelt ITS-prisen for 2019. Han får prisen for sitt genuine engasjement for ITS og for sitt årelange arbeid som pioner innenfor utvikling og bruk av ny teknologi i vegsektoren, skriver ITS Norge i en melding.

Torgeir Vaa fikk tildelt ITS-prisen for 2019 på generalforsamlingen til ITS Norge, og prisen ble overrakt av styreleder Hanne Nettum Breivik.

Hun begrunnet prisen med Torgeir Vaas enorme engasjement i ITS-sektoren og hans store innsats og drivende kraft for å sette Norge på kartet innen utvikling og pilotering av automatiserte transportløsninger.

Les også

– Har våget å satse

Daglig leder Reond Hovland i ITS-Norge mener Vaa har satt tydelige spor etter seg i bransjen.

– Som følge av Vaas ITS-engasjement har flere små og mellomstore bedrifter våget å satse innenfor et marked som ennå ikke er modent, noe som er avgjørende viktig for å lykkes med industrialiseringen i Norge, sier Hovland.

ITS-lederen trekker også fram at Vaa har vist stort engasjement overfor studenter og gitt unge medarbeidere mulighet til å utvikle seg innen ITS-området.

Torgeir Vaa sa i sin takketale at han trodde prisen kan bidra til økt trafikksikkerhet.

– Jeg setter stor pris på denne anerkjennelsen. ITS-prisen bidrar til økt forståelse for viktigheten av denne teknologiens muligheter og virkninger. Med hjelp av ITS kan vi øke trafikksikkerheten, redusere klimautslipp og få en smidigere hverdag sier ITS-vinneren Torgeir Vaa.

Les også

Forsiden akkurat nå