Utsettelse 2: Rv 13 ved Jobergtunnelen ikke ferdig før til våren

Vegarbeidene på Rv 13 ved Jobergtunnelen blir ikke ferdig i høst, slik planen var. Cellespuntingen der vegen raste ut har tatt lengre tid enn antatt.

Slik så det ut etter at 120 meter av riksvegen raste ut ved Jobergtunnelen i vår.
Slik så det ut etter at 120 meter av riksvegen raste ut ved Jobergtunnelen i vår. Statens vegvesen
10. nov. 2017 - 15:55

-Målet var å ferdigstille hele prosjektet i løpet av 2017. Men det greier vi ikke, forteller prosjektleder Lars Magnar Røneid.

 Selve Jobergtunnelen ble tatt i bruk i september. Det som gjensto var å bygge opp en 120 meter lang strekning av riksvegen, som raste ut i Granvinsvatnet i april 2016.

-Her er valgt en løsing med cellespunt. Dette arbeidet har tatt lengre tid enn det vi forutsatte i den opprinnelige framdriftsplanen.  Men i løpet av denne uka avsluttes puntarbeidet, forteller Røneid til Våre Veger.

-I tillegg er det nettopp kommet krav om å masseutskifte strekningen sør for rasgropa og bytte ut frostsikringslaget i stein med lettklinkel (leca).  Deretter skal vi bygge opp igjen riksvegen over cellespunten og fylle igjen rasgropa på innsiden. Dette arbeidet vert først ferdig våren 2018, konstaterer, Lars Magnar Røneid.

Det var anleggsarbeidene på stedet som forårsaket av deler av riksvegen raste ut i Granvinsvannet i vår, har en granskningsrapport slått fast i etterkant.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.