Utfordrer både Nye Veier og Vegvesenet på spareforslag

Samferdselsministeren vil ha kostnadsreduksjoner på motorvegstrekninger, og ber både Statens vegvesen og Nye Veier om forslag som sparer penger.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på befaring ved Trysfjorden hvor ny bru skal bygges i forbindelse med ny E39 til Stavanger. nylig.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på befaring ved Trysfjorden hvor ny bru skal bygges i forbindelse med ny E39 til Stavanger. nylig. Bilde: Petter Emil Wikøren, NTB Scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. aug. 2017 - 15:10

Samferdselsdepartementet har sendt ut likelydende oppdrag til Nye Veier AS og Statens vegvesen om  prosjektene E6 Ringebu – Otta og E16 Slomarka – Herbergåsen – Nybakk for å kartlegge mulighetene for å redusere kostnadene eller øke samfunnsnytten. Begge prosjektene har hatt store kostandsøkninger, og nå ønsker statsråden å trekke på kompetansen til både Statens vegvesen og Nye Veier for om mulig finne fram til lavere kostnader.

- Det er viktig å bygge ut nye motorveistrekninger for å bedre framkommeligheten og styrke trafikksikkerheten. Samtidig er vi i er opptatt av å få mest mulig veg for pengene, sier Ketil Solvik-Olsen.

- Nye Veier har tidligere vist at de i sine egne prosjekter kan finne tiltak som har hatt stor effekt på å redusere kostnadene. Vi mener derfor at Nye Veiers metodikk også kan gi gode innspill til gjennomføring av Statens vegvesens prosjekter. Samtidig skal Statens vegvesen få muligheten til å foreslå kostnadsreduserende tiltak i sine egne prosjekter, sier samferdselsministeren. 

Fristen for å komme med tilbakemelding til departementet om E16 Slomarka - Herbergåsen – Nybakk er satt til 1.januar 2018.

For E6 Ringebu – Otta, bestående av de to delstrekningene Ringebu – Frya og Sjoa – Otta, har Statens vegvesen og Nye Veier fått frist til 29. august 2017. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.