Utbedring av fv 715 i Osen er utlyst

Et stort oppdrag  på prosjektet Fosenvegene er sendt ut på anbud med frist fire dager før julaften. Seks parseller på fylkesveg 715 med en samlet lengde på 7,5 km skal utbedres.

Slik ser fylkesveg 715 ut ved Skarvåsfossen. Behovet for utbedring er åpenbart. De som vil gjøre jobben, må gi anbud innen 20. desember.
Slik ser fylkesveg 715 ut ved Skarvåsfossen. Behovet for utbedring er åpenbart. De som vil gjøre jobben, må gi anbud innen 20. desember. Bilde: Statens vegvesen
10. nov. 2017 - 01:13

I følge Vegvesenets overslag vil anleggsarbeidet koste 128 millioner kroner.

De seks parsellene ligger i Steinsdalen i Osen kommune i Sør-Trøndelag. Ytterpunktene er Osen sentrum i vest og Almlifossen i øst. Avstanden mellom dem er 16,5 km.

Standarden er utilfredsstillende på hele strekningen. Kurvaturen er dårlig, og høye skjæringer sørger også for dårlig sikt. Enkelte steder er det ikke mulig å kjøre fortere enn 20-30 km/t.

Økonomien tillater ikke en generell oppgradering, derfor blir bare de verste bitene tatt.

Den nye vegen får en asfaltert bredde på 6,5 meter. På en 160 meter lang strekning skal det anlegges gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen.

Det er ingen omkjøringsmuligheter i området, så det det blir restriksjoner på hvor lenge vegen kan stenges i anleggsperioden. På dagtid kan den ikke holdes stengt mer enn to timer.

Oppgraderingen er prosjektert av ViaNova. Den vil bli igangsatt første kvartal neste år og fullført innen 1. mai 2020.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.