Skadeomfanget, kostnader og hvor lang tid det vil ta å reparere tunnelen er ennå usikkert. Foto: Flora brannvesen / Statens vegvesen / NTB scanpix
Skadeomfanget, kostnader og hvor lang tid det vil ta å reparere tunnelen er ennå usikkert. Foto: Flora brannvesen / Statens vegvesen / NTB scanpix (Bilde: Flora brannvesen / Statens vegvesen)

Usikkert når Skatestraumtunnelen åpner

Det er usikkert når Skatestraumtunnelen åpner igjen, opplyser Statens vegvesen. De foretok den første inspeksjon av tunnelen tirsdag.

  • Nyheter

Svelgen (NTB): Det er fortsatt ikke mulig å si noe om skadeomfanget, kostnader og hvor lang tid det vil ta å reparere tunnelen, ifølge Statens vegvesen.

– Jeg håper vi kan si noe mer om dette innen få dager, opplyser fungerende avdelingsdirektør Eivind Yttri i veiavdelingen Sogn og Fjordane.

Vegvesenet har undersøkt deler av tunnelen tirsdag som første ledd i kartleggingsarbeid etter ulykken

De jobbet tirsdag med å få pumpet ut vannet som har samlet seg i oppfyllingsbassenget i tunnelen. Yttri sier at før tunnelen blir spylt ren for aske og brannrester, vil de legge ut lenser i fjorden der pumpevannet renner ut for å ha kontroll på mulig forurensing. Pumpene har ifølge Vegvesenet vært avstengt i fem dager tirsdag.

Fylkesmannen vurderer miljøtiltak etter at en rapport fra Kystverket viser funn av oljeflak i havområdet Skatestraumen, skriver Bergens Tidende. Årsaken kan være at noe av bensinen har havnet i bassenget inne i tunnelen for deretter å ha blitt pumpet ut i havet. (©NTB) (©NTB)

Forsiden akkurat nå