Italias statsminister Giuseppe Conte under et besøk i Genova etter brokollapsen tirsdag.
Italias statsminister Giuseppe Conte under et besøk i Genova etter brokollapsen tirsdag. (Foto: Flavio Lo Scalzo/ANSA/AP/NTB scanpix)

Unntakstilstand i Genova etter brukollapsen

Italias statsminister Giuseppe Conte har erklært tolv måneders unntakstilstand i Genova etter brokollapsen hvor minst 39 mennesker omkom.

Under en pressekonferanse i Genova onsdag sa Conte også at regjeringen vil tilføre 5 millioner euro til et nasjonalt krisefond.

– Dette er en tragedie som er uakseptabel i et moderne samfunn. Denne regjeringen vil gjøre alt som står i dens makt for å forhindre at noe lignende skjer igjen, sa statsministeren.

Han bekreftet at regjeringen ønsker å frata selskapet Autostrade per l'Italia ansvaret for driftingen av brua i Genova. En prosess for å oppheve selskapets konsesjon er allerede i gang.

Visestatsminister Luigi Di Maio har hevdet at broen kollapset fordi Autostrade per l'Italia og morselskapet Atlantia har brukt for lite penger på vedlikehold. Autostrade Per Italia insisterer på at brua både ble vedlikeholdt og nøye overvåket.

LES OGSÅ: Italias innenriksminister langer ut mot EUs strenge budsjettregler etter brukollapsen tirsdag

LES OGSÅ: Italia vil ha svar på hvorfor motorveibru kollapset - 42 personer bekreftet omkommet så langt

Forsiden akkurat nå