Trøndelag skal i gang med gang- og sykkelveier til rundt 100 millioner kroner

Fylkeskommune utlyser bygging av ny gang- og sykkelvei i Inderøy kommune. Samtidig skal det også bygges tilsvarende på fylkesveg 17 i Høylandet

Blir sikrere: Bildet viser hvordan dagens kryss ved Kvistadbakken ser ut i dag. Det er i dette område det skal gjøres mest arbeid.
Blir sikrere: Bildet viser hvordan dagens kryss ved Kvistadbakken ser ut i dag. Det er i dette område det skal gjøres mest arbeid. Foto: Google Streetview
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. nov. 2021 - 10:21

I desember 2020 ble prosjektet på Inderøy forlenget med en kilometer fram til Kvamshaugan. Det betyr at det nå er klart for bygging av gang- og sykkelveg i en utstrekning på 3,8 kilometer langs den smale og trafikkerte fv. 755, opplyser Trøndelag fylkeskommune.

I tillegg til gang- og sykkelveg, skal også krysset i Hamnavegen utbedres. Det nye krysset vil håndtere trafikk i begge retninger.  Den nye gang- og sykkelvegen betyr også at dagens påkjøring i retning Mosvik tas bort.

Ved krysset blir det også bygget busslommer på begge sider av fylkesveg 755 samt opphøyd gangfelt over vegen.

- Trafikksikkerheten i området Kvistadbakken/Hamnavegen blir betydelig bedre og mer oversiktlig når prosjektet er ferdigstilt, sier teamleder i vegavdelingen i Trøndelag fylkeskommune, Bjørn Erik Andersson.

Frankrike stilte med to ministre på møte blant EUs atomkraftland nylig, nemlig minister for finans, økonomi, industri og digitalisering Bruno Le Maire og minister i samme departement med spesielt ansvar for energi Roland Lescure.
Les også

Historisk atomkraft-boom

Mye skal bygges

Kontrakten omfatter blant annet:

- Bygging av ca. 3,8 kilometer gang- og sykkelveg.

- Sideforskyvning av fylkesvegen på deler av strekningen.

- Bygging av nytt kryss i Hamnavegen.

- To busslommer og spillvannsledning for Inderøy kommune.

Det skal sprenges, flyttes fjell- og jordmasser, tørrmures, lages drens- og overvannssystem, settes opp belysningsanlegg, legges asfalt og settes opp rekkverk.

Frist for innlevering av tilbud er satt til 15. desember, og vi forventer at kontrakten er signert med entreprenør i løpet av februar 2022. Arbeidet med gang- og sykkelvegen vil ferdigstilles til ferien i 2023.

Flere prosjekter på gang

Desember blir en spennende tid både for entreprenører og for vegavdelingen i fylkeskommunen. Nylig ble det også lagt ut anbud om bygging av gang- og sykkelveg på fylkesveg 17 i Høylandet. Begge prosjektene har innleveringsfrist i desember med 14 dagers mellomrom. Vi er svært fornøyde med å kunne motta tilbud på begge konkurransene før jul.

- Nå håper vi at bransjen responderer, og at vi får god konkurranse om prosjektene, sier Bjørn Erik Andersson.

Gode nyheter

For den nytilsatte vegdirektøren, Jo Bernt Brønstad, er dette gledelige nyheter.

- Med alle kostnader til planlegging, grunnerverv, entrepriser og generelle byggherrekostnader betyr det at vi med disse to gang- og sykkelvegprosjektene har totale økonomiske bindinger på i underkant av 100 millioner kroner, avslutter Jo Bernt Brønstad. 

EUs energikommissær Kadri Simson på mandagens energiministermøte i samtale med Tsjekkias energiminister Jozef Síkela. Tsjekkia er et av landene som er avhengig av russisk gass via Ukraina.
Les også

EU frykter at Russland skal stanse all gasseksport

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.