Tredje parsell på på E39 mellom Betna og Stormyra lyses nå ut

Til sammen skal prosjektet gi 10,6 kilometer ny to‐felts E39 mellom Stormyra og Staurset i Heim kommune.

Strekningen som nå bygges ut er på E39 ved Vinjeøra, på hovedveien mellom Molde og Tronsheim.
Strekningen som nå bygges ut er på E39 ved Vinjeøra, på hovedveien mellom Molde og Tronsheim.
6. nov. 2023 - 08:58

Statens vegvesen begynte i 2020 de første arbeidene, og planen er at de skal være ferdige til 2026 med tre nye parseller på E39 mellom Betna og Stormyra. Det er tredje parsell, mellom Stormyra og Staurset, som nå blir lyst ut.

-Når alle de tre delstrekningene er fullført, vil det bli en sammenhengende god europaveistandard på hele denne delen av E39. Nå lyser vi ut tredje og siste parsell, og ser frem til dialogen med markedet, sier Odd Helge Innerdal, prosjektleder i Statens vegvesen.

Når E39 Betna-Stormyra står ferdig vil reiseavstanden bli fem kilometer kortere, reisetiden går ned med syv minutt, og trafikantene på strekningen får en tryggere hverdag.

Les også

Kontrakt med forhandling

Arbeidet blir lyst ut som en utførelseentreprise, og prosessen blir gjennomført som innkjøp med prekvalifisering og forhandling.

Påmeldingsfristen for entreprenørene er 4. desember. Forhandlinger vil pågå gjennom vinteren, med mål om å signere kontrakt i mars 2024.

10, 6 kilometer to-felts vei

Kontraktsarbeidet omfatter i hovedsak bygging av ca. 10,6 kilometer ny to-felts E39, med fartsgrense 80/90 kilometer i timen. Syv betongkonstruksjoner, et nytt veikryss mot fylkesvei 680, et T-kryss med tilhørende avkjøringer, sideveier og landbruksveier er også en del av kontrakten.

Store deler av strekningen går langs eksisterende vei, med delvis sidebratt terreng.

Arbeidet skal gjennomføres i perioden april 2024 til september 2026

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.