Edvin Rye er byggeleder for Statens vegvesen på prosjektet E16 Kvamskleiva.
Edvin Rye er byggeleder for Statens vegvesen på prosjektet E16 Kvamskleiva. (Foto: Statens vegvesen)

E16 Kvamskleiva skal rassikres

Tre entreprenører får jobbe videre med E16 Kvamskleiva

Hæhre konkurrerer med to arbeidsfellesskap om totalentreprisen.

Statens vegvesen har valgt ut disse tre entreprenørene til å jobbe videre med totalentreprisen for rassikringsprosjektet på E16 gjennom Kvamskleiva i Valdres:

  • Arbeidsfellesskap mellom Kruse Smith og Brødrene Dokken
  • Arbeidsfellesskap mellom Anlegg Øst, Leonard Nilsen og Sønner og Gjermundshaug Anlegg 
  • Hæhre Entreprenør 

– Vi har brukt tiden på å sjekke referanser og se på sammenlignbare prosjekt som entreprenørene og prosjekterende har gjennomført, sier byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les også

Gode forutsetninger

Han mener de tre utvalgte alle har gode forutsetninger for å lage gode byggeplaner for den 5,4 kilometer lange strekningen inkludert 1,8 kilometer tunnel. De to konstellasjonene som ikke nådde opp i denne runden, Bertelsen og Garpestad og Impresa Pizzarotti & S.p.A, har også gjort et godt inntrykk.

– Alle selskapene var kvalifisert til å gjøre jobben, sier Rye i meldingen.

De tre prekvalifiserte deltakerne skal levere inn sine første tilbud 14. august. Deretter blir det forhandlinger mellom Vegvesenet og entreprenørene. I slutten av september skal de levere inn det siste tilbudet.

– Planen er å velge entreprenør og skrive under kontrakt i slutten av oktober. Da håper vi å være i gang med anleggsarbeidet i november, sier Rye.

Les også

Anlegget skal stå ferdig i februar 2023

– Vi gleder oss til å komme i gang sammen med entreprenøren for å sikre gode og rasjonelle løsninger, som skal gi oss en trygg og effektiv veg gjennom Kvamskleiva, sier Rye.

Det vil være mulig å få inntil 100 millioner i fradrag i tilbudssummen for den som skisserer gode planer for hvordan jobben skal løses og som har den rette kompetansen for å utføre jobben.

Les også

Forsiden akkurat nå