Deltagelsen var god både fra entreprenører, produsenter, konsulenter og Statens vegvesen på den første rekkverkskonferansen.
Deltagelsen var god både fra entreprenører, produsenter, konsulenter og Statens vegvesen på den første rekkverkskonferansen. (Bilde: Haakon Stokke Saether)

Trafikksikkerhetsforeningen er etablert

En egen bransjeforening for de som jobber med rekkverk er etablert. Trafikksikkerhetsforeningen skal også arrangere en årlig fagkonferanse.

Matteo Pezzucch fra Vegdirektoratet som holder innlegg om ny veileder til rekkverksnormalen.
Matteo Pezzucch fra Vegdirektoratet som holder innlegg om ny veileder til rekkverksnormalen. Foto: Haakon Stokke Saether

I midten av august ble landets første rekkverkskonferanse gjennomført på Åndalsnes med ca 60 deltakere fra entreprenører, produsenter, konsulentselskap og Statens Vegvesen. Det er selskapet Arvid Gjerde AS som tok initiativ til en konferansen, for å  sette økt fokus på rekkverksfaget. 

Det var i forbindelse med konferansen at en helt ny bransjeorganisasjonen så dagens lys, Trafikksikkerhetsforeningen, er tiltenkt rollen som viderefører av konferansen, og som skal være en årlig foreteelse for alle med interesse for faget.

Konferansens formål er å skape en arena for kompetanseheving og erfaringsoverføring. Bransjen trenger fokus på kvalitet og beste praksis for å gjøre vegene og arbeidsplassene for de som arbeider langs vegene så trygge som mulig. Årets konferanse satte søkelyset på kontraktsutforming, tildelingskriterier, ny veileder til rekkverksnormalen, konsulentenes utfordring og prosesskoder for rekkverk.

Den uformelle praten mellom innslagene er viktig på konferanser. Rammene for dette var perfekt med nydelig sommervær, busstur til Trollstigen og omvisning/middag på Norsk Tindesenter.

 

Den nye foreningens styre består av:

Kjetil Nesset fra Vik Ørsta AS, Marcus Brevik fra Arvid Gjerde AS, Erik Borgersen fra Trygg Vei AS, Bengt Hansen fra Nordnorsk Veisikring, Fredrik Zachariassen fra Raodworks AS og Øystein Lægreid fra Ata Hill & Smith.

Forsiden akkurat nå