TRAFIKKDIRIGERING

Trafikkdirigent døde etter påkjørsel i Ål i Hallingdal

Påkjørselen har skjedd i forbindelse med veiarbeid der det har vært manuell dirigering.

En mann i 30-årene mistet livet etter å ha blitt påkjørt på riksvei 7 i Ål i Hallingdal mandag kveld. Bilføreren er siktet for overtredelse av veitrafikkloven.
En mann i 30-årene mistet livet etter å ha blitt påkjørt på riksvei 7 i Ål i Hallingdal mandag kveld. Bilføreren er siktet for overtredelse av veitrafikkloven. Foto: Vilde Jagland/Hallingdølen/NTB
NTB
21. sep. 2021 - 06:17

En mann i 30-årene mistet livet etter å ha blitt påkjørt på riksvei 7 i Ål i Hallingdal mandag kveld. Bilføreren er siktet for overtredelse av vegtrafikkloven.

Ulykken skjedde like etter klokken 20 mandag kveld på riksvei 7 mellom Torpo og Ål.

– Påkjørselen har skjedd i forbindelse med veiarbeid der det har vært manuell dirigering. En trafikkdirigent er påkjørt og har omkommet, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannens pårørende er varslet. Avdøde er hjemmehørende i Vestfold, skriver Hallingdølen.

– Veien blir stengt gjennom natten fram til tirsdag morgen. Politiet avhører vitner, deriblant også fører av bilen. Han er siktet for overtredelse av vegtrafikkloven paragraf 3, som omhandler at du skal kjøre aktsomt og varsomt, sier Gunnerød.

Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen og kriminalteknikere fra politiet er på vei til Ål og vil gjøre undersøkelser på stedet gjennom natten.

Det er skiltet omkjøring for personbiler, men tyngre kjøretøy må ta en lengre omvei.

(©NTB)

Havøygavlen vindkraftverk i Havøysund i Finnmark, sett fra Hurtigruta.
Les også

Politiet: Ikke mulig å slukke brannen i vindpark

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.