Kommunikasjonsdirektøren sitter i i vegdirektørens ledergruppe, og inngår i toppledelsen i Statens vegvesen.
Kommunikasjonsdirektøren sitter i i vegdirektørens ledergruppe, og inngår i toppledelsen i Statens vegvesen. (Foto: Jarle Skoglund)

Toppstillingen som kommunikasjonsdirektør i Statens vegvesen er ledig

En av landets kanskje mest spennede kommunikasjonsjobber er ledig i Statens vegvesen.

Det er varierte og spennende oppgaver som venter den nye kommunikasjonssjefen i Statens vegvesen. Etaten er ute etter søkere med solid erfaring med digitale kommunikasjonsflater, mediehåndtering, omdømmebygging og krisehåndtering. I tillegg er det ifølge stillingsutlysingen ønskelig med god innsikt i politiske beslutningsprosesser, og forståelse for rammebetingelsene og interessekartet for en av Norges største offentlige etater.

Kjell Solem har vært fungerende kommunikasjonsdirektør i Statens vegvesen i perioden etter omorganiseringen til divisjoner i 2020. Foto:  Statens vegvesen

Kommunikasjonsdirektøren skal ha sterke analytiske evner og være en troverdig rådgiver for toppledelsen og mange dyktige fagfolk i Statens vegvesen, som i dag teller rundt 4 500 ansatte.

Også som ikke det er nok; den som får jobben skal være en leder som setter retning og skaper engasjement, samt være samlende, inspirerende og en drivkraft for endring. Lederjobben innebærer ansvar for å utvikle og iverksette strategier og forutsetter en meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne.

Kommunikasjonsdirektøren har lederansvar for fem medarbeidere, men med det faglige ansvaret for et større kommunikasjonsmiljø i Vegvesenets utførende divisjoner.

Stillingen rapporterer til vegdirektøren og kommunikasjonsdirektøren sitter i hennes ledergruppe.

Søknadsfrist på stillingen er satt til 24. oktober.

Les også

Forsiden akkurat nå