Tom Hedalen, her ved E134 og Saggrenda bru ved Kongsberg.
Tom Hedalen, her ved E134 og Saggrenda bru ved Kongsberg. (Foto: Bjørn Olav Amundsen)

Tom Hedalen blir ny prosjektleder for E18 Vestkorridoren

Tom Hedalen overtar stafettpinnen fra Svein Røed som prosjektleder for E18 Vestkorridoren fra 1. september.

– Jeg er veldig fornøyd med denne løsningen, sier prosjektdirektør for Utbyggingsområde sørøst, Ingunn Foss, i en pressemelding fra Vegvesenet.

Tom Hedalen (53) har jobbet i Statens vegvesen siden 2011 og vært prosjektleder for den store E134-utbyggingen gjennom Øvre Eiker og Kongsberg.

I tillegg har han ledet flere mindre utbyggingsprosjekter som ny fylkesvei 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen, E134 Mjøndalen-Langebru i de to Eiker-kommunene og riksvei 36 Bø-Seljord.

– E18 Vestkorridoren er et stort og komplisert prosjekt med en lang forhistorie, og jeg regner med at det blir en bratt læringskurve, sier Tom Hedalen til Veier24.

– Første prioritet blir å bekle stillingene som trengs og tilpasse prosjektet til Stortingets vedtak. Dette blir en både spennende og utfordrende jobb, sier han.

Hedalen er født på Lillehammer, men har de siste tiårene bodd på Konnerud i Drammen.

Før 2011 jobbet han fem år i konsulentfirmaet Rambøll. Fra 1997 til 2000 ledet han det nasjonale Bedre byluft-prosjektet, før han fra 2000 til 2006 jobbet som sjefingeniør i Drammen kommune.

Hedalen har siden 2013 også vært styreleder i Human-Etisk Forbund – og har også en fortid som aktiv politiker i Venstre.

Hedalen er utdannet sivilingeniør i teknisk geologi fra Norges Tekniske Høyskole (NTH) og Lunds Universitet i Sverige.

Svein Røed har vært konstituert prosjektleder på E18 Vestkorridoren siden april. Han går tilbake i sin stilling i staben og skal blant annet hjelpe til med ulike sluttoppgjør.

Les også

Forsiden akkurat nå