To bilførere anmeldt etter bompengeaksjon

Torsdag aksjonerte rundt 700 bilister mot flere bomstasjoner ved å kjøre sakte på E6 i retning mot Oslo. Det gjorde at en ambulanse ble hindret, skriver VG.

Rundt 700 biler deltok i aksjonen i Oslo mot de nye bomstasjonene som skal settes opp i 2019.
Rundt 700 biler deltok i aksjonen i Oslo mot de nye bomstasjonene som skal settes opp i 2019. Foto: Remi Presttun/Presttun Media/NTB scanpix
NTB
5. okt. 2018 - 09:39

– En ambulanse under utrykning ble hindret mye i å komme fram på grunn av aksjonen. Det er ikke bra, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til VG.

Rundt 700 biler deltok i aksjonen mot de nye bomstasjonene som skal settes opp i 2019. Aksjonen begynte i 19-tiden torsdag. Den startet i Skedsmo kommune nord for Oslo, og bilene endte opp ved Frognerparken i Oslo.

Aksjonistene varslet på forhånd at de skulle kjøre i 20 til 30 kilometer i timen, men det gikk ikke etter planen.

Planen var å holde seg i høyre kjørefelt, men aksjonen skapte lange køer på E6 og Ring 3 i Oslo. Det førte til at politiet stoppet aksjonsleder Cecilie Lyngby. Hun ble kalt inn til politiavhør, ble anmeldt og mistet førerkortet.

– Jeg er utrolig sint, skuffet og lei meg. Det er trist at ikke deltakerne kan følge regelverket. Jeg har grått masse, sier Cecilie Lyngby til NRK.

Aksjonen ble avsluttet klokken 21 torsdag kveld. Totalt to bilførere ble anmeldt etter aksjonen.

LES OGSÅ: Motdemonstrasjon mot bompengeaksjonistene i Bergen

LES OGSÅ: Statens vegvesen og Nye Veier slakter plan om ny E8 i Troms

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.