Tine vurderer å starte eget kraftselskap basert på kumøkk

Vil levere biogass til egen meieriproduksjon og transport, samt til eksterne kunder.

Tine har i dag tre lastebiler som går på biogass.
Tine har i dag tre lastebiler som går på biogass. Jarl Erichsen/NTB scanpix
22. mai 2018 - 15:41

– Biogassmarkedet i Norge er i vekst både med hensyn til antall aktører og produksjon. Samtidig ser vi stort engasjement blant både offentlige myndigheter og privat næringsliv. TINE kan med våre naturressurser og verdikjede ta en posisjon og bidra til både bedre miljø og økonomi, sier konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i TINE, Lars Galtung i en pressemelding.

Ifølge Dagens Næringsliv vil Tine bruke mellom 100 og 300 millioner kroner på dette. 

TINE får støtte i Rambølls nye biogass-rapport som anbefaler selskapet å se på mulighetene for å ta en posisjon på eier- og produksjonssiden.

«TINE bør kjøre på biogass. Produksjonen av biogass øker raskt, og det totale energibehovet til TINE sin transport, kan bli dekket allerede i dag (…) TINE bør involvere seg i biogassproduksjon (…) TINE bør undersøke muligheten av å kunne levere prosessavløp fra et meieri med fullrensing til et eksisterende biogassanlegg – eller starte et biogassanlegg ved et meieri»

I første runde går tre biler på komprimert biogass fra meieriet på Sem utenfor Tønsberg. Ytterligere to biler er bestilt, og med tiden håper Tineå skifte ut hele dagens fossile bilpark.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.