Fylkesveg 64, bedre kjent som Atlanterhavsvegen, krysser kommunegrensen mellom Eide og Averøy. Begge ligger i området Ytre Romsdal som Veidekke ligger godt an til å få driftskontrakten for. (Foto: Google)
Fylkesveg 64, bedre kjent som Atlanterhavsvegen, krysser kommunegrensen mellom Eide og Averøy. Begge ligger i området Ytre Romsdal som Veidekke ligger godt an til å få driftskontrakten for. (Foto: Google)

Svevia leder stort i Sør-Trøndelag

Svevia ligger an til å få driftskontrakter for nesten 400 millioner kroner i Sør-Trøndelag. Veidekke kan få en kontrakt til over 300 millioner i Romsdal. I Telemark leder NCC. 

Bare to entreprenører har gitt pris på driftskontrakten for området Ytre Romsdal. Veidekkes anbud er på 319,1 millioner kroner. Den eneste konkurrenten er Mesta, som vil ha 354,7 mill. for jobben.

Området Ytre Romsdal består av kommunene Aukra, Eide, Fræna, Midsund og Molde, og deler av Averøy, Gjemnes og Nesset. Her er det 46 km riksveg, 599 km fylkesveg og 89 km gang/sykkelveg.

 

241,7 mill. i Gauldal/Oppdal

Svevia leder to anbudskonkurranser. Den ene gjelder området Gauldal/Oppdal i Sør-Trøndelag og omfatter kommunene Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal, Rennebu. I dette området er 193,3 km riksveg, 485 km fylkesveg og 49,2 km gang/sykkelveg.

Anbudet fra Svevia er på 241,7 millioner kroner. Ytterligere tre entreprenører deltar i konkurransen: Veidekke (265,8 mill.). Skanska (300,3 mill.) og Mesta (317,4 mill.).

Svevia leder også kampen om driftskontrakten for området Røros. I tillegg til kommunen det er oppkalt etter, omfatter dette området Holtålen, Tydal og deler av Midtre Gauldal. I området Røros er det 360 km fylkesveg og 12 km gang/sykkelveg.

154,3 mill. vil Svevia ha for drift og vedlikehold av disse vegene. Det gir en solid ledelse til NCC som vil ha 179,9 mill. Andre anbydere er Veidekke (181 mill.) og Mesta (265,1 mill.).

Prisene i Sør-Trøndelag og Romsdal ligger litt lavere enn Vegvesenets overslag.

 

94 mill. i Vest-Telemark

På driftskontrakten for området Vest-Telemark har NCC gitt det laveste anbudet. Det er på 94 millioner kroner. Lemminkäinen er nr. to med 106,9 mill., fulgt av av Mesta (115,2 mill) og Risa (134,2 mill.).

Området omfatter kommunene Fyresdal, Nissedal og Kviteseid og deler av Drangedal og Tokke. 72,7 km riksveg, 298,9 km fylkesveg og 2,6 km gang/sykkelveg finnes innenfor dette området.

Driftskontrakten for området Røros gjelder i 7 år fra 1. september i år. De andre kontraktene gjelder i 5 år fra samme dato. Vegvesenet har opsjon på et års forlengelse av alle fire kontraktene.

 

Forsiden akkurat nå