MASKINER & UTSTYR

Svenske maskinentreprenører vil ha lavere drivstoffavgifter - ellers så stopper de maskinene

Maskinentreprenørene oppfordrer medlemmene til å vise sin misnøye i oppropet ”Nu ställer vi maskinerna”.

10. mars 2022 - 12:49

Ifølge det svenske bransjenettstedet Entreprenad så oppfordrer nå bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen Maskinentreprenörerna (ME) sine medlemmar til å vise sin misnøye om de stigende dieselprisene. Medlemmene oppfordres til å signere oppropet "Nu ställer vi maskinerna".

Maskinentreprenørene krever at regjeringen sender drivstoffavgiftene umiddelbart.

– Vår utfordring er å få politikerne til å innse hvilke konsekvenser som de økte drivstoffprisene får for maskinentreprenørene. I dagens situasjon går det ikke an å få til lønnsomhet i bedriftene, og vi må få hjelp, sier MEs leder Anders Robertsson til Entreprenad.

Oppropet ble startet torsdag formiddag, og etter bare et par timer kunne Robertsson konstatere at responsen var overveldende.

Krisene har kommet slag i slag, med klimakrise, sementkrise og pandemi, og følges nå av ytterligere økte drivstoffpriser etter de økonomiske sanksjonene mot Russland, og det uten at maskinentreprenørene har fått noen slags kompensasjon for de økte kostnadene, mener ME.

– Vi kommer til  agere raskt om vi ikke får noen respons, sier Robertsson.

– Enten så stopper vi maskinene i protest. Eller så blir de stående fordi ingen har råd til å kjøre dem.

Steven Foss startet Fosstech i 1997 og eier fortsatt 60 prosent av bedriften. Otterlei eier resterende 40 prosent. Bedriften har utviklet seg fra å være en ren mekanisk bedrift til å utvikle en rekke avanserte produkter innen elektronikk.
Les også

Tungrock fra AC/DC hjalp Fosstech-eieren gjennom krisen

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.