Strøbil saltet ikke på ulykkessted i Åsane

En strøbil hadde vært på åstedet for mandagens kjedekollisjon på E39 ved Eidsvåg i Åsane i Bergen bare en halvtime før det smalt. Sjåføren valgte å ikke strø.

Mandag var 60 biler involvert i en stor kjedekollisjon på glatta på E39 ved Eidsvåg i Bergen.
Mandag var 60 biler involvert i en stor kjedekollisjon på glatta på E39 ved Eidsvåg i Bergen. Bilde: Marit Hommedal / NTB scanpix
NTB
25. feb. 2016 - 08:13

I den foreløpige granskningsrapporten som Statens vegvesen offentliggjorde onsdag kveld, kommer det fram at entreprenøren som sto for salting på E39 hadde saltet ved 3-tiden natt til mandag, skriver Bergens Tidende.

Rett før klokken 6 på morgenen var bilen tilbake på samme sted, og ifølge rapporten vurderte sjåføren da at «det ikke var behov for ytterligere saltutlegging/tiltak».

Klokken 6.31 var ulykken på stedet et faktum. Hele 60 biler var involvert i massekollisjonen, og trafikken gjennom Bergen sto bom stille i flere timer. Også kollektivtrafikken ble hardt rammet.

I det videre arbeidet med granskningen skal man «dokumentere vurderinger og beslutninger som er tatt i det aktuelle tidsrom». Dette er ikke ferdig på grunn av stor vinteraktivitet og kort frist for foreløpig rapport, heter det i rapporten ifølge avisen.

Årsaken til massekollisjonen var glatt veibane, og selv ambulanser som kom til stedet klarte å kjøre i hverandre. To personer ble sendt til Haukeland universitetssjukehus og én til legevakt. De tre ble alle lettere skadd.

Det er Stor-Bergen Vegdrift som har ansvaret for drift og vedlikehold av strekningen. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.