Større ferge settes inn mellom Andenes og Gryllefjord

Torghatten Nord AS er tildelt driften av fergesambandet Andenes – Gryllefjord for 2018 og 2019. Og nå setter de en større ferge inn på den populære turiststrekningen.

Ferja M/F Stetind skal nå settes inn på strekningen Andenes - Gryllefjord.
Ferja M/F Stetind skal nå settes inn på strekningen Andenes - Gryllefjord. Foto: © Helge Sunde / Samfoto/Scanpix
19. apr. 2018 - 14:01

Sambandet starter opp 25. mai i år, og er i drift til og med 2. september. Kontrakten gjelder for 2 år med opsjon på et tredje år, melder Troms fylkeskommune.

Fergen som vil betjene sambandet er M/F «Stetind» med kapasitet for 49 personbilenheter (PBE). Sambandet har tidligere hatt ferge med betydelig mindre kapasitet, men etter større ferge ble testet ut i 2017 med god trafikkvekst, økte fylkesrådet kapasitetskravet for anbudet som nå er antatt. Fylkesråd Prestbakmo er glad for at man med denne kontrakten får en økt kapasitet i sambandet og at man har fått på plass en kontrakt på 2 + 1 år. Tidligere har kontrakten vært på 1 år + 1 opsjonsår.

I 2017 var også M/F «Stetind» inne i dette sambandet og ga en økt kapasitet i forhold til tidligere år. Dette ble gjenspeilet både i økt trafikk og økte inntekter, og erfaringene fra dette ble tatt inn i nytt anbud.

Inntektene i sambandet er en viktig del av finansieringen av tilbudet.

- Troms fylkeskommune finansierer driften av dette sambandet i felleskap med Nordland fylkeskommune. I og med at ingen av oss mottar noen midler gjennom inntektssystemet fra staten til drift av sommersambandene, er det viktig at vi klarer å opprettholde dette tilbudet uten at det går ut over andre tjenester vi skal levere, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.