Farrisbrua til venstre ligger mellom de to nye E18-tunnelene. Hvem som skal montere lys på den er foreløpig uvisst.
Farrisbrua til venstre ligger mellom de to nye E18-tunnelene. Hvem som skal montere lys på den er foreløpig uvisst. (Bilde: Statens vegvesen)

Stor klagelyst i Vestfold

Ikke mindre enn tre entreprenører klager i forbindelse med tildeling av elektrojobben på E18 Bommestad-Sky i Vestfold. To av dem klager over Vegvesenets innstilling, den tredje over å få anbudet sitt avvist.

Det var veldig jevnt mellom de laveste anbudene da de ble åpnet i januar. Infratek ledet med 97,907 millioner kroner, fulgt av VVB Nordic (98,661 mill.) og Land Elektriske (98,679 mill.).

Vegvesenet mente at Infratek ikke hadde oppfylt kravene til kvalifikasjon, og innstilte på at VVB Nordic skulle få jobben. Dette har nå Infratek klaget på.

To av dem som ga høyere anbud enn VVB Nordic mener at dette firmaet ikke bør få jobben, så de har også klaget. De to er Land Elektriske og One Nordic Kraftmontasje. Det siste firmaet lå helt ned på fenteplass ved anbudsåpningen, men etter kontrollregningen rykket det en plass opp.

Thomas Kirkhus som er byggeleder for elektroarbeidet på Bommestad-Sky, håper klagene ikke vil føre til forsinkelser.

- Vi håper at de som har klaget kommer fram til at de vil godta avgjørelsen når de får svarene våre, sier han.

- Og hvis de ikke gjør det?

- Entreprenøren har flere delfrister for når det skal være klart for elektroarbeidet. Hvis vi ikke har en elektroentreprenør på plass når den første fristen går ut, er det mulig å ta det igjen, sier Thomas Kirkhus.

Strekningen Bommestad-Sky er nesten 7 km lang. De høye prisene for elektroarbeidet skyldes blant annet to tunneler med lengder på 2,8 og 1,3 km.

Hele anlegget skal være ferdig høsten neste år. Da blir det sammenhengende motorveg mellom Blommenholm i Bærum og Langangen i Porsgrunn.

Forsiden akkurat nå