Fra den søndre tunnelåpningen på Skogafjellstunnelen i Os kommune.
Fra den søndre tunnelåpningen på Skogafjellstunnelen i Os kommune. (Bilde: Geir Brekke, Statens vegvesen)

Stor elektrojobb på E39 lyses nå ut

Totalt 28,8 km nye tunneler på E39 Svegatjørn–Rådal skal utstyres med elektro. Anbudsfrist er 21. august, men 23. mai arrangeres det en egen tilbudskonferanse for interesserte entreprenører om oppdraget.

Oppdraget omfatter elektoarbeid på hele prosjektet, som fra før er delt i to hovedentrepriser for tunnel-og vegbyggingen.

Elekrokontrakten som nå lyses ut omfatter montering av tunnellys i alle vegtunnelene i prosjektet. Det skal også monteres 1 150 ledelys/rømingslys og tilsammen 15 tekniske bygg. Det skal videre monteres 575 skap og 260 nødtelefoner.

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen i Bergen skal følge trafikken gjennom 416 kameraer på den nye motorvegen mellom Bergen og Os.

Det første som skjer vil være tilgang til et område for kontorbrakker for elektro-oppdraget. Det er lagt opp til at dette blir omtrent midt i prosjektet, i Endalausmarka i Os. Skogafjellstunnelen er den sørligste tunnelen i prosjektet. Her vil man kunne starte på elektro-arbeidet våren 2018. Deretter følger de andre delene av vegprosjektet etter hvert.

Ifølgje planene vil elektro-entreprisen være fullført i november 2021.

Forsiden akkurat nå