Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Stopper all kantslått i Telemark på grunn av brannfare

Samtlige entreprenører har fått beskjed om å stanse den typen arbeid.

Det strålemde sommerværet har ført til at det er veldig tørt i hele Sør-Norge. Nå har Statens vegvesen i Telemark avgjort at man stopper alt arbeid med kantslått inntil videre. 

Redusert sikt

– Vi har vurdert om vi kan slå noen steder, men har kommet til at vi ikke tar noen sjanser og stanser derfor all kantslått i hele Telemark, opplyser prosjektleder Ingmar Ulvenes som har ansvaret for drift og vedlikehold av veinettet over hele fylket i en pressemelding. 

Fylkes- og riksveinettet i Telemark er på 2 300 kilometer, og samtlige entreprenører har fått beskjed om å stoppe planlagt klipping av vegetasjon. 

– Det betyr også at det enkelte steder kan bli redusert sikt på grunn av høy vegetasjonen. Ryddingen av vegkantene vil bli satt i gang igjen så snart forholdene tillater det.

Ingen regndråper i sikte

Et kjapt søk på værvarslene hos yr.no og storm.no viser at det ikke ligger an til regnvær i Telemark med det første. 

Ikke mye regn å melde i Telemark i dagene fremover. Foto: yr.no/skjermdump

Hos yr.no ble det onsdag morgen ble det sent ut varsel om meget stor skogbrannfare i hele Sør-Norge.

Flere skogeiere har satt inn tiltak mot brannfaren, og på Bergensbanen antente et godstog brann på ti steder natt til onsdag.

Onsdag ettermiddag ble det også meldt om at det er full stans i togtrafikken mellom Bergen og Arna. Dette på grunn av et strømbrudd som skyldes brann. 

Forsiden akkurat nå