Stillas veltet på motorveiprosjekt: Ingen ble skadet

Ingen ble skadet da et stillas som bærer forskalingssystemer veltet onsdag ettermiddag inne på Nye Veiers E39-anleggsområde ved Monan i Kristiansand, Agder.

Stillas som bærer forskalingssystemer for bygging av påkjøringsrampe veltet onsdag ettermiddag inne på Nye Veiers E39-anleggsområde ved Monan i Kristiansand, Agder.
Stillas som bærer forskalingssystemer for bygging av påkjøringsrampe veltet onsdag ettermiddag inne på Nye Veiers E39-anleggsområde ved Monan i Kristiansand, Agder. Foto: Nye Veier
6. jan. 2022 - 10:47

– Det ble umiddelbart kontrollert og bekreftet at ingen var skadd eller savnet blant anleggsarbeidere. Det var ingen som oppholdt seg i eller var i umiddelbar nærhet av aktuelt stillas som veltet. Hendelsen skjedde inne på anleggsområdet. Det var aldri fare for forbipasserende på fylkesvei 4235 Toftelandsveien som ligger inntil anleggsområdet, sier prosjektsjef Harald J. Solvik i Nye Veier.

Les også

Hendelsen inntraff i forbindelse med pågående arbeider med å bygge påkjøringsramper til ny E 39 i kryssområdet som er under oppføring. Denne bygges over Søgneelva. Nye Veier ble varslet om stillasvelten klokken 16.30 onsdag.

Personellet som var på jobb da uhellet inntraff er blitt samlet til debrief og følges opp spesielt. Deler av stillaskonstruksjonen havnet i elva. Materiellet er ikke forbundet med forurensningsfare for elva.

Varsling til nødetater og Arbeidstilsyn er gjort, samt forurensningsmyndigheter.
Fylkesvei 4235, Toftelandsveien er stengt for all trafikk og trafikkdirigenter og skilting gir informasjon til de veifarende. Myke trafikanter får alternativ transport.

- Veien er stengt etter føre var-prinsippet i forhold til eventuelle bevegelser i de gjenværende stillaskonstruksjonene som kan berøre byggekran som står inntil fylkesveien. Kranen vil bli demontert før veien åpnes. Veitrafikksentralen vil oppdatere trafikkmeldinger når det blir endringer og når veien åpnes igjen, forklarer Solvik.

Alle beslektede aktiviteter er stanset inntil årsak til hendelsen er funnet. Ved dagslys torsdag morgen startet teknikere undersøkelser i området.

- Nye Veier og entreprenør samarbeider med Politi og Arbeidstilsynet og legger til rette for deres undersøkelser og oppfølging. Uavhengig av dette gransker vi alltid hendelser med skader eller med skadepotensial, sier Solvik.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.