RIKSVEI 4

Statens vegvesen går videre med disse tre entreprenørene på riksvei 4

AF Gruppen Norge, Peab Anlegg og Anlegg Øst Entreprenør er ikke stemt ut, og kjemper videre om oppdraget på strekningen Sandvoll-Amundrud på riksvei 4 i Gran kommune.

Prosjektleder Odd Johansen er meget godt fornøyd med interessen for å bygge ny riksveg 4 på Hadeland.
Prosjektleder Odd Johansen er meget godt fornøyd med interessen for å bygge ny riksveg 4 på Hadeland. Foto: Per Kollstad, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. mai 2021 - 16:51

Sju entreprenører meldte interesse for å bli prekvalifisert til å bygge den 3,8 kilometer strekningen fra Sandvold til Amundrud da jobben ble lagt ut tidligere i vår.

– Jeg er meget godt fornøyd med interessen for å bygge ny riksvei 4 på Hadeland. Det er tydelig at dette er en jobb som passer godt for flere entreprenører, sier prosjektleder Johansen.

Vegvesenet skal først ha møter med entreprenørene som ikke nådde opp. Deretter blir det møter med de tre utvalgte entreprenørene i midten av juni.

Les også

Green Mountain: Får bot og byggetillatelse

Byggestart november/desember

– Det er frist for innlevering av første tilbud 12. august. Så blir det forhandlinger i september og innlevering av endelig tilbud 4. oktober. Kontraktskriving blir i november. Går alt som planlagt blir det byggestart i bakkene opp mot Lygna i månedsskiftet november/desember, sier Johansen.

Mange busser slet med januarværet. Det ga Ruter en inntektssmell.
Les også

Millionsmell for Ruter etter busskaos

Flere prosjekter

Prosjektleder Odd Johansen og staben hans i Prosjekt Vestoppland har mange baller i lufta for tiden. Johansen har ansvar for ny vei gjennom Kvamskleiva på E16 i Valdres og E16 i Jevnaker og Ringerike som er under bygging. 

Prosjektet er også i forhandlinger med Hæhre, Skanska og Peab om å bygge ny firefelts motorvei fra Roa til Gran. Vegvesenet velger her entreprenør i august. Ambisjonen er byggestart i september.

183 elektriske Solaris-busser trafikkerer Oslo Indre by. Alle trekker på bakerste aksling. Bussene som opprinnelig vant anbudet hadde imidlertid firehjulstrekk.
Les også

Stoppet kinesiske busser med firehjulstrekk – kjøpte tohjulstrekk i stedet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.