TRAFIKK OG ITS

Spørreundersøkelse: Mer enn hver tredje nordmann har vært redd i trafikken de siste halvåret

– Skremmende, mener Trygg Trafikk-direktør Jan Johansen. 

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Vidar Ruud/NTB scanpix
24. apr. 2018 - 16:23

Tallene kommer frem i en fersk undersøkelse utført av Kantar TNS for Trygg Trafikk.

– Temperaturen er høy i trafikken og vi ser ofte konflikter mellom gående, syklende og kjørende. Konfliktnivået handler ikke bare om sekunder og fremkommelighet, men også i stor grad om frykt! Når redselen slår inn blir vi rett og slett stresset og da tar vi flere forhastede valg, sier Johansen i en pressemelding.

Den landsomfattende Kantar TNS-undersøkelsen viser at 35 prosent har vært redde i trafikken det siste halvåret, mens 48 prosent har vært vitne til eller opplevd nestenulykker i samme periode.

– Stadig flere nordmenn skal sykle og gå i fremtiden, men vi må sørge for at det ikke fører til alvorlige ulykker. Når du er redd og det koker i topplokket tar du ikke de beste valgene. Vi er for raske i vendingen, gjør feil og dette øker risikoen for ulykker. Vær oppmerksomme på hverandre og vis hensyn! oppfordrer direktøren i pressemeldingen. 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.