Spleiselag skal gi ny gang- og sykkelvei i Froland

Agder fylkeskommune har lyst ut byggingen av gang- og sykkelvei mellom Blakstadheia og Blakstad bru i Froland kommune.

Det skal nå bygges gang- og sykkelvei på fylkesvei 42 Blakstadheia-Blakstad, slik at det blir et godt tilbud helt frem til kommunesenteret for myke trafikanter.
Det skal nå bygges gang- og sykkelvei på fylkesvei 42 Blakstadheia-Blakstad, slik at det blir et godt tilbud helt frem til kommunesenteret for myke trafikanter.
1. juni 2021 - 15:47

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Agder fylkeskommune og Froland kommune. Langs fylkesvei 42 Frolandsveien i Blakstadkleiva skal det etableres gang- og sykkelvei øst for fylkesveien, med en lengde på 750 meter.

Froland kommune skal i forbindelse med arbeidene skifte ut eksisterende vann- og avløpsanlegg på deler av strekningen, mellom rundkjøringen ved Blakstad bru og Frolandsveien 820.

I samarbeid med en utbygger av Blakstadheia skal det etableres gang- og sykkelvei, slik at det blir et godt tilbud helt frem til kommunesenteret for myke trafikanter.

Når hovedarbeidene starter denne sommeren, vil det bli stengt på strekningen i flere måneder. Foto: Agder fylkeskommune

Det er utarbeidet en finansieringsplan der utbygger dekker åtte millioner kroner av kostnaden, mens resten deles mellom Froland kommune og Agder fylkeskommune.

Prosjektet har sine utfordringer: Høye skjæringer, nær jernbanen, trafikkforhold og grunnforholdene ved Blakstad bru hvor det registrert kvikkleire. Til reguleringsplanen ble det utarbeidet geoteknisk rapport og Ingeniørgeologisk
rapport.

Ifølge utlysningen skal prosjektet være ferdig fra entreprenørens side innen 3. juni 2022.

Tilbudskonferanse vil finne sted 10. juni klokka 12. Møtested er Ragnvald Blakstadsvei 1 i Arendal.

Anbudsfrist på oppdraget er satt til 18. juni.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.